När vi möter Johanna During, 24, har hon precis påbörjat sin arbetsdag på fintechbolaget iZettle, där hon under ett halvår ska arbeta inom redovisning.  – Jag hade en bild av att jobba med ekonomi bara handlade om att boka debet och kredit dagarna i ända, men det är så mycket mer än så. Jag är väldigt glad över att få arbeta här, berättar hon.

I ryggen har Johanna dels sin examen i företagsekonomi från Södertörns högskola, dels sin tjänst på Randstad Finance, som gett henne uppdraget på iZettle. Samtidigt går hon Randstads treåriga traineeprogram.

– Jag hoppas att traineeprogrammet kan ge mig ett brett nätverk men också verktyg till att bli en bra medarbetare och ge mig kunskap om hur jag jobbar med andra på bästa sätt.

vad innebär traineeprogrammet rent praktiskt?

– Det innebär att jag jobbar på uppdrag och är konsult på dagarna. Utöver det har jag en utbildningsdag varje kvartal, då jag exempelvis får utbildning i hur man jobbar mer effektivt eller hur man samarbetar bra i grupp.

​varför passar arbetsrollen som konsult dig?

– Jag blir ganska lätt rastlös så att vara anställd på ett företag som gör att man lite enklare kan byta tjänst och arbetsplats utan att de lämnar ens rygg lockar mig mycket. Som konsult får jag testa på olika arbetsplatser och på så sätt också utvecklas. Traineeprogrammet på Randstad handlar mycket om personlig utveckling och hur man ska bli den bästa versionen av sig själv, vilket jag tycker är intressant.

Att Randstad är lyhörda för vilken yrkesdröm man har var något Johanna upplevde tidigt.

– Redan innan ”vi sa ja” till varandra förde vi en dialog om vad jag vill göra i framtiden och hur jag ska ta mig dit. Randstad Finance är väldigt duktiga på att känna av om de kan erbjuda något som passar en och det man vill jobba med, säger hon och konstaterar:

– Jag har jobbat med andra konsultbolag tidigare, men ingen annanstans har jag känt att jag är en del av gänget samtidigt som jag är konsult som jag gör här.

Innan Johanna återgår till sin arbetsdag på iZettle berättar hon att hon ser ljust på sin yrkesframtid.

– Jag tror och hoppas att min tid här kommer att förlängas. Men även om jag trivs väldigt bra på iZettle är jag fortfarande nyfiken på världen och sugen på att testa olika uppdrag. Så jag har fokus på traineeprogrammet och ser fram emot vad det kan ge mig!

johanna-during-trainee-randstad-finance_social.jpg
johanna-during-trainee-randstad-finance_social.jpg

jobba som ekonomikonsult för randstad finance.

Vare sig du är ny i karriären eller har många års erfarenhet har vi ett uppdrag som passar just dig. Som ekonomikonsult hos Randstad Finance erbjuds du uppdrag hos olika företag inom varierande branscher där du får chansen att utveckla din karriär till max.

läs mer