Drömmer du om en karriär inom ekonomi, finans och lön? Är du specialist inom ditt område med höga ambitioner om att ta dig långt? Vill du dessutom ha kul på jobbet, och en arbetsgivare som prioriterar dig, hjälper dig att utvecklas och som verkligen bryr sig om dig? Då är Randstad Finance karriärpartnern för dig - arbetsgivaren med välmående konsulter som trivs på jobbet!

“För oss på Randstad Finance är det viktigt att våra konsulter trivs och känner att de utvecklas. Därför genomför vi bland annat kvartalsvisa pulsmätningar för att undersöka hur vår konsulter trivs med oss som arbetsgivare. Den senaste pulsmätningen visar återigen på fina resultat* som tyder på att våra konsulter är väldigt nöjda” berättar Helena Wiktor, affärsområdeschef på Randstad Finance i Malmö.

Vi har träffat två av våra konsulter, Simon Åhlstad och Birgitta Frick, som berättar mer om hur det är att jobba som ekonomikonsult, vad de tycker är det bästa med konsultrollen och att ha Randstad Finance som karriärpartner.

konsult hos randstad finance - utmanande, omväxlande och utvecklande

Fördelarna med konsultrollen är många. Du får chansen att specialisera dig på det du tycker är allra roligast, samtidigt som du får uppleva olika branscher och företag och ständigt utvecklas i din roll - något som både Birgitta och Simon uppskattar.

Birgitta är konsult på Randstad Finance i Helsingborg och jobbar som Financial Controller. Hon utbildade sig till ekonom vid Lunds Universitet när hon var 39 år, och berättar att många av de hon läste ihop med var mycket yngre och därmed också hade en längre karriärsträcka framför sig. Hon beskriver valet av konsultrollen som ett bra sätt att skaffa sig mycket erfarenhet på kort tid.

“Det bästa med konsultrollen är att jag hela tiden lär mig nya saker. Man får chansen att arbeta i många olika sorters företag och branscher och lära sig om deras produkter/tjänster. Det är också roligt med alla människor man får möta”, tillägger hon.

Simon Åhlstad jobbar som lönekonsult i Stockholm sedan snart två år tillbaka. Innan han tog sig an konsultrollen var han länge anställd, men när företaget han arbetade för genomförde en omorganisering och anammade ett nytt arbetssätt tog han tillfället i akt att prova något helt nytt, och sökte sig då till Randstad Finance.

“Jag kände direkt att konsultrollen var något för mig. På mitt första uppdrag frågade faktiskt kunden direkt om att få överrekrytera mig. Jag fick fast anställning hos dem men efter ett tag kände jag att jag ville tillbaka till Randstad och konsultrollen - det kändes roligt och utmanande” berättar Simon.

“Det bästa med konsultrollen är framför allt att man får hugga in i olika problem, med den expertis och kunskap man har. Man blir verkligen en doer”, lägger han till.

engagerade och stöttande konsultchefer - som bryr sig på riktigt 

Randstad Finance lägger stor vikt vid att konsulterna ska trivas och utvecklas, och där spelar konsultchefen en viktig roll. Detta är något Helena tror är avgörande för de positiva siffror som konsultundersökningarna visar.

“Våra konsulter är otroligt viktiga för oss - vi engagerar oss i våra ekonomer och är långsiktiga i det. Våra konsultchefer är engagerade och finns alltid tillgängliga för att coacha och stötta konsulterna i deras dagliga situation och utmaningar i arbetet, och jag är övertygad om att det är en bidragande anledning till att våra konsulter trivs så bra hos oss”, säger hon.

Just konsultcheferna är något som både Simon och Birgitta lyfter när vi frågar vad det bästa är med att ha Randstad Finance som karriärpartner.

“Det är väldigt kul att jobba på Randstad Finance och jag känner mig uppskattad och väl omhändertagen. Jag har en bra dialog med min konsultchef och får ett bra stöd. Jag tycker att företaget har fantastiska ledarprofiler och chefer, alla jag kommit i kontakt med har varit otroligt härliga att jobba med - något jag tycker är väldigt viktigt” säger Simon.

roliga uppdrag och en trygg anställning

Randstad Finance har lång erfarenhet av att verka som ekonomikonsultbolag och är stolta att erbjuda sina konsulter intressanta uppdrag och konkurrenskraftiga villkor.

“Vi är en trygg arbetsgivare som erbjuder bra anställningsvillkor med kollektivavtal och fast månadslön. Vi samarbetar med många stora eftertraktade företag vilket ger möjlighet till stimulerande och varierande uppdrag som leder till snabb karriärutveckling. Dessutom har vi globala Randstad i ryggen vilket innebär många fördelar, så som best practice och karriärvägar utomlands”, berättar Helena.

Just uppdragen och de trygga anställningsvillkoren är något som både Birgitta och Simon betonar vikten av och uppskattar hos Randstad Finance.

“Det bästa med att vara konsult hos Randstad Finance är att uppdragen är i linje med min kompetens och mina önskemål, och att det alltid är en bra dialog mellan mig och min konsultchef. I kontakt med Randstad Finance har jag alltid mött fantastiska och trevliga människor. En annan mycket viktig del är att man har en fast månadslön, det ger en trygghet”, berättar Birgitta.

“Jag upplever att det är stort fokus på att jag trivs på mitt uppdrag, något som är väldigt viktigt enligt mig. Att känna att det finns ett förtroende i kombination med bra villkor gör att det känns tryggt att jobba som konsult hos Randstad Finance”, tillägger Simon.

Vill du veta mer om vad Randstad Finance kan erbjuda dig?

läs mer

*om randstad finance pulsmätning

Randstad Finance genomför kvartalsvisa medarbetarundersökningar som tar reda på hur konsulterna trivs i sitt arbete. Frågorna, som skickas ut digitalt, besvaras med betyg på en skala på 0 till 10, där svar över 7 anses höga (mycket nöjd). Randstad Finance har valt fyra fokusområden som alla landar på resultat över 7: välmående (8,0), engagemang (7,5), utvecklingsmöjligheter (7,5) och kompetens (7,4). Undersökningen visar även eNPS (Employee Net Promoter Score), som är ett mått på hur villiga medarbetarna är att rekommendera sin arbetsplats till en vän eller bekant. Randstad Finance eNPS är 47, vilket är att anse som mycket högt.