bedrägeriförsök genom otillåtet nyttjande av randstads varumärken

Du bör känna till att det allt oftare händer att människor som inte har någon anknytning till Randstad-koncernen nyttjar ett av Randstads varumärken. Utan vårt tillstånd.

  • utger de sig för att vara rekryterare för ett Randstad-företag och kontaktar människor (t. ex. via e- post, brev, telefon, sociala medier) om en ”lämplig befattning” (antingen en verklig vakans hos ett Randstad-företag eller en falsk).
  • försöker de locka människor att kontakta dem genom att lägga ut falska jobbannonser på jobbsökarsajter, under ett av Randstads varumärken.

Personerna i fråga ber deras ”potentiella offer” att tillhandahålla all slags personlig information och att genomföra en betalning. Observera att inget av Randstads varumärken någonsin kommer att begära betalning av något slag eller en kopia av ett kreditkort eller betalkort från en kandidat under en rekryterings- eller jobbsökningsprocess.

Om du får kännedom om ett (eventuellt) missbruk av varumärkena i Randstad-koncernen, och i synnerhet om bedrägeriförsök, ber vi dig rapportera det till integritetsansvariga på legal@randstad.se så snart som möjligt.

randstads varumärke i bedrägeriförsök

Tror du att du utsatts för ett bedrägeriförsök där Randstads varumärke används? Nedan kan du läsa om pågående bedrägeriförsök som vi har kännedom om. Vi tar kraftfulla åtgärder för att bekämpa dessa och skydda din integritet och säkerhet så gott vi kan. Har du frågor eller oro kring detta är du välkommen att kontakta oss.