rekrytera specialistkompetens inom STEM.

Specialistkompetensen inom STEM (Science, Technologies, Engineering och Mathematics) vet vad de är värda och agerar därefter. För att kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt och attraktivt anställningspaket måste man förstå vad målgruppen attraheras av och värderar. Här har vi samlat informationen du behöver för att bli en attraktiv arbetsgivare för STEM-kompetensen.

så rekryterar du inom STEM.

Konkurrensen om kompetensen är hårdare än någonsin. Extra svårt är det att rekrytera personer inom STEM (Science, Technologies, Engineering och Mathematics), ett område där kompetensgapet förutspås bli allt större.

John Månsson, som arbetar som product owner inom Randstads specialistsatsning med fokus på kompetenser inom STEM delar med sig av sina bästa tips för att göra en lyckad rekrytering.

läs artikeln

behöver du förstärka med STEM-kompetens?

kontakta oss

stärk upp ditt team med rekrytering av STEM-kompetens.

När vi letar efter STEM-kandidater för ditt företag är kravprofilen vårt viktigaste verktyg för att hitta rätt. Kravprofilen ska inte bara säkra att det är rätt kompetens som kommer på plats, men även att det är en match mellan kandidat, ledarstil och arbetsmiljö.

Läs mer om våra rekryteringslösningar inom

har du endast ett tillfälligt behov?

En arbetsplats är alltid levande, och ibland finns ett behov av att ha en rörlig personalstyrka. Behöver du personal under en begränsad tid på grund av exempelvis förändringsprojekt, föräldraledighet, eller med en specifik kompetens har vi konsultlösningar som vi anpassar efter verksamhetens behov.

Läs mer om att förstärka teamet med en konsult inom: