Linköpings universitet är den mest attraktiva myndigheten att jobba för om svenskarna får välja. Det visar den årliga undersökningen Randstad Employer Brand Research, som görs på uppdrag av rekryterings- och bemanningsföretaget Randstad. Linköpings universitet prisas främst för sitt goda rykte och för att de erbjuder intressanta arbetsuppgifter. Därtill blir Trafikverket tvåa och Försvarsmakten trea bland myndigheterna i undersökningen.

Randstad Employer Brand Research är världens största oberoende employer branding-undersökning. I årets upplaga har över 4 600 svenskar svarat på vad de tycker om Sveriges 150 största bolag och myndigheter. Listan toppas av musiktjänsten Spotify, följt av möbeltillverkaren Ikea och fordonstillverkaren Volvo Cars.

Bland myndigheterna tar Linköpings universitet hem förstaplatsen. De placerar sig även på en tionde plats i den totala topplistan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2022. De rankas högst inom kriterierna: gott rykte och intressanta arbetsuppgifter. Undersökningen visar vidare att det sistnämnda är det näst mest viktiga kriteriet (61%) för svenskarna vid valet av arbetsgivare.

– Linköpings universitet har lagt mycket fokus på kompetensutveckling vilket har bidragit till en motiverande, engagerande och kunskapsdriven personalkultur. Det är en arbetsgivare som är eftertraktad av bland annat lärare, forskare och doktorander som söker en utvecklande och trivsam arbetsplats, säger Martin Sjögren, ansvarig för offentlig sektor på Randstad.

Trafikverket är den näst mest attraktiva arbetsplatsen bland myndigheterna och rankas högt främst för att man erbjuder en god anställningstrygghet. På tredje plats hamnar Försvarsmakten som främst premieras för utmärkta karriärutvecklingsmöjligheter.

sveriges mest attraktiva myndigheter att arbeta för 2022:

 1. Linköpings universitet
 2. Trafikverket
 3. Försvarsmakten
 4. Regeringskansliet
 5. Tullverket
 6. Försvarets materielverk
 7. Kriminalvården
 8. Uppsala universitet
 9. Polisen
 10. Göteborgs universitet

sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2022:

 1. Spotify (ny)
 2. Ikea (1)
 3. Volvo Cars (4)
 4. AFRY (ny)
 5. Sveriges Television (ny)
 6. Ica (ny)
 7. Systembolaget (10)
 8. Ericsson (ny)
 9. Volvo Group (9)
 10. Linköping universitet (ny)

ladda ner fullständig rapport

om randstad employer brand research.

Världens mest omfattande oberoende undersökning inom employer branding, utförd av Kantar TNS på uppdrag av Randstad. Totalt djupintervjuas över 163 000 personer i 31 länder om sin inställning till landets 150 största arbetsgivare, sett till antalet anställda. I Sverige har ett representativt urval om 4 614 respondenter intervjuats om vad de värdesätter hos en arbetsgivare.

om randstad

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom bemanning, rekrytering och HR-lösningar. Målsättningen är att bidra till en bättre arbetsmarknad, detta genom att hitta rätt matchning mellan företag och arbetssökande. Detta sammanfattas med bolagets mission – shaping the world of work.

kontakt
Sanne Jakobsen - pressansvarig
Sanne Jakobsen - pressansvarig

sanne jakobsen

pressansvarig

sanne.jakobsen@randstad.se
076-899 65 58