Att åka tåg, buss eller bil till och från jobbet är inte bara ett irritationsmoment för många – det kan också skada din hälsa. Ökad stress och högt blodtryck är två negativa effekter av jobbpendlandet.

Arbetsmiljötidningen Du&Jobbet har tagit del av en brittisk rapport som belyser de negativa effekterna av att pendla till arbetet. Rapporten bygger på studier av pendlare i England, där genomsnittspendlaren har fått en hel timmes längre restid till och från jobbet varje dag. I London ligger i dag den genomsnittliga tiden för pendling på 79 minuter om dagen, motsvarande siffra för Stockholmare var förra året 72 minuter.

Hur vi påverkas av pendling är olika från person till person, men att det är en tidstjuv i vardagen för många är ingen hemlighet. Det innebär mindre tid för såväl sömn som motion och matlagning, någonting som kan leda till ökad stress, högt blodtryck och ett höjt BMI. Enligt studien äter normalpendlaren 800 kcal mer per vecka än en person som inte tvingas pendla, skriver Du&Jobbet.

Har du långt till arbetsplatsen? Ta en titt bland alla lediga jobb i vår databas och se vad som finns på närmre avstånd!

Vi har tusentals lediga jobb runt om i Sverige. Kolla om du hittar ett som passar dig.

lediga jobb