Som nyexaminerad ingenjör sommaren 2017 hade Knut Green, 26, ingen aning om vad han ville göra, eller om han ens ville bli ingenjör. Detta trots att han hade gått programmet för industriell design- och produktutveckling vid Örebro universitet, som just är en maskiningenjörsutbildning. Istället började han studera till psykolog.

– Efter nästan ett år började jag dock känna ett genuint sug efter ingenjörsyrket. Så jag lämnade psykologistudierna och gav mig ut i branschen, berättar han.

​Trots att Knut helst ville jobba med renodlad design höll han dörrarna öppna och tog ett uppdrag som konstruktör, vilket visade vara ett bra drag. Snart insåg han nämligen att det var precis hans grej. Idag arbetar Knut på Heliospectras huvudkontor i Göteborg, där han är mekanikingenjör. Uppdraget blev hans tack vare Randstad Engineering.

– När jag läste om tjänsten på Randstad Engineering på LinkedIn tyckte jag att det verkade vara exakt det jag letat efter, vilket visade sig vara riktigt, säger Knut.

På Heliospectra är Knut ensam maskiningenjör, vilket i princip innebär att han själv har ansvar över mekanikutvecklingen.

– Det är såklart lite svindlande med så mycket ansvar när man bara har ett och ett halvt års erfarenhet bakom sig, men med det stöd jag får från ledning och kollegor upplever jag det bara som positivt.

varför är randstad ett bra företag att knyta sig an till?

– Jag har upplevt ett mycket bra stöd från min konsultchef, både under rekryteringsprocessen och efteråt. När jag har haft funderingar eller behövt stöd har jag märkt av ett genuint engagemang, vilket inte alltid är en självklarhet bland konsultchefer, eller chefer över huvud taget för den delen.

vad hoppas och drömmer du om i framtiden?

– Jag vill kunna fortsätta såsom jag gör just nu – att utifrån ett helhetsperspektiv jobba med en mindre produkt. Att kunna betrakta den färdiga produkten och tydligt se och känna de avtryck jag lämnat. Det kanske låter väldigt egocentriskt och det är det nog också, men det är okej.Det har nu gått några år sedan Knut tvivlade på sitt yrkesval. Kanske var en del av nyckeln till att hamna så rätt som han tillslut gjorde att söka sig till Randstad Engineering. Och att ha ett öppet sinnelag.– Det har varit väldigt viktigt för mig att inte ta min bana för given bara för att jag har pluggat det ena eller det andra. Att vara öppen inför att testa en annan roll än vad jag först tänkt mig har gett mig möjligheten att utforska och hitta någonting jag verkligen trivs med. Det är jag glad för, avslutar han.

knut-green-ingenjor_social.jpg
knut-green-ingenjor_social.jpg

jobba som teknikkonsult hos randstad engineering.

Konsultrollen hos Randstad Engineering erbjuder en utmanande och omväxlande karriär. Oavsett om du är nyexaminerad eller har flera års erfarenhet av branschen har vi uppdrag som passar ditt nästa steg i karriären.

läs mer