Som konsult kan du skapa ett rikt kontaktnät, bredda arbetslivserfarenheten och prova på drömjobben. Här berättar Sofia, civilingenjör i bioteknik, hur samarbetet med Randstad Life Sciences har påverkat hennes karriär.

Det är tidig torsdagseftermiddag och Sofia Blom, 28, har precis avklarat ett Skype-möte på läkemedelsföretaget AstraZeneca. Här har hon arbetat sedan oktober genom sin tjänst som konsult inom life science på Randstad Life Sciences.

– Jag har en väldigt social och omväxlande tjänst på Randstad Life Sciences, vilket passar mig bra eftersom jag tycker att det är rätt roligt att söka och byta jobb. Man får testa och lära sig många olika saker under uppdragen, som här på AstraZeneca, där jag trivs jättebra. Och skulle jag inte trivas är det lättare att byta än om jag hade varit anställd på företaget där jag har uppdrag, berättar hon.

Redan i gymnasiet fastnade Sofia för ämnena kemi och biologi.

– Utgångspunkten var att jag skulle bli kemist och jobba med miljöfrågor. Sedan ändrade jag mig lite på vägen, säger hon och skrattar.

Med tiden blev Sofia allt mer intresserad av livsmedel och läkemedel, vilket resulterade i att hon skrev sin kandidatuppsats på Livsmedelsverket. 2016, i gapet mellan kandidat- och masterexamen, kom Sofia i kontakt med Randstad Life Sciences för första gången, som under detta mellanår gav henne jobb i form av ett vikariat som laboratorieingenjör.

– Mellanåret blev ett ypperligt tillfälle för mig att få lite arbetslivserfarenhet och jag tyckte att Randstad Life Sciences hade många roliga tjänster.

När Sofia två år senare blev klar med sin masterexamen i bioteknik vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, kom hon återigen i kontakt med rekryterings- och bemanningsbolaget.

– Jag hade precis blivit klar med studierna och hade verkligen tentaklerna ute i mitt jobbsökande. Plötsligt hittade jag en tjänst som kvalitetsansvarig på ett livsmedelsföretag och tänkte att den måste jag bara ha. Eftersom tjänsten var utlyst av Randstad Life Sciences och jag hade trivts så bra hos dem tidigare var det en självklarhet att söka.

vad är fördelen med att knyta sig an ett konsultbolag?

– Som ny i karriären har man inte hunnit få så många kvitton på hur bra man är, man har inte så stort kontaktnät – då fungerar företag som Randstad Life Sciences som kvalitetssäkrare. De ”går i god” för mig och visar att de tror på mig. Dessutom är det skönt att ha dem som bollplank.

vad hoppas du att randstad kan göra för dig? 

– Jag hoppas att de sätter ord på min potential och placerar mig i rätt säten, att de vet vad jag går för och kan erbjuda mig jobb som är stimulerande.

vad har du för framtidsdrömmar?

– Jag vill gärna ha ett socialt jobb. För mig är det viktigare att min tjänst är rolig än att jag brinner för själva företaget. Och när jag blir lite äldre och visare, och har ett stort kontaktnät, kanske jag startar eget.

sofia-blom-civilingenjor-i-bioteknik_social.jpg
sofia-blom-civilingenjor-i-bioteknik_social.jpg

konsult hos randstad life sciences.

Det finns många fördelar med att vara konsult hos Randstad Life Sciences. Bland annat får du möjlighet att utveckla dina kunskaper genom varierande uppdrag hos våra utvecklings-, forsknings- och produktionsintensiva kunder.

läs mer