2020-02-17 | Idag, den 17 februari, byter omställningsbolaget Antenn namn och varumärke till Randstad RiseSmart. Med hjälp av innovativa HR-lösningar i kombination med en välbeprövad metodik är ambitionen att snabbare hjälpa fler människor till arbete.

Antenn grundades 1991 och är en tongivande aktör inom omställning, karriärutveckling och outplacement på den svenska marknaden. Bolaget har sedan 2016 varit en del av Randstad, världsledande inom bemanning och rekrytering.

Under 2015 köpte Randstad det amerikanska omställningsföretaget RiseSmart som har ett unikt koncept med en starkare personlig touch och ett utökat fokus på tech inom talangmobilitet. Detta för att stärka Randstads digitala portfölj och den internationella bredden för leverans av outplacement och andra karriärtjänster. I samband med att de nya innovativa tjänsterna lanseras på svenska marknaden har Randstad tagit beslutet att samla alla sina tjänster för omställning, outplacement, kärriärerbjudande och prestationstjänster under varumärket Randstad RiseSmart.

- Det här är ett viktigt steg i Randstads och Randstad RiseSmarts utveckling. Vi har ett viktigt uppdrag - att hjälpa människor till en utvecklande karriär, och att hjälpa företag att hitta rätt medarbetare. Genom att förstärka vårt erbjudande med Randstad RiseSmart stärker vi våra förutsättningar att lyckas med just detta, säger Ton Hopmans, vd Randstad Sverige.

Randstad RiseSmart är verksamt globalt i flera länder, bland annat USA, Frankrike, Singapore, Nederländerna, Belgien, Australien, Italien och Kanada för att nämna några. Under 2020 kommer bolaget kunna erbjuda Randstad RiseSmart-konceptet i alla de 38 länder där Randstad är representerade.

Det nya varumärket innebär flera fördelar. Bortsett från befintliga tjänster som bolaget erbjudit under namnet Antenn, såsom omställning, outplacement, karriärutveckling och prestationstjänster, kan Randstad RiseSmart nu erbjuda ett enhetligt globalt erbjudande till alla internationella kunder. Systerskapet med Randstad innebär dessutom att bolaget kan erbjuda globala helhetslösningar som inkluderar Randstads andra erbjudanden.

- Genom att tillhöra en global organisation med omställning, outplacement, prestationstjänster och karriärtjänster i fokus, kan vi satsa mer på utveckling och innovation. Antenns utveckling tillsammans med Randstad RiseSmart innebär att vi nu kan erbjuda våra kunder och deltagare ett förstärkt globalt leveranskoncept och en innovativ teknisk plattform, något vi är stolta över, säger Daniel Eriksson, director Randstad RiseSmart i Sverige.

kontakt

Sanne Jakobsen

pressansvarig | sanne.jakobsen@randstad.se | 076-899 65 58

om randstad.

Med över 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom bemanning, rekrytering och HR-lösningar. Målsättningen är att bidra till en bättre arbetsmarknad, detta genom att hitta rätt matchning mellan företag och arbetssökande. Detta sammanfattas med bolagets mission – shaping the world of work.