om randstad employer brand research.

Världens mest omfattande oberoende undersökning inom employer branding, utförd av Kantar på uppdrag av Randstad. Totalt djupintervjuas över 190 000 personer i 34 länder om sin inställning till landets 150 största arbetsgivare, sett till antalet anställda. I Sverige har ett representativt urval om 4 716 respondenter intervjuats om vad de värdesätter hos en arbetsgivare.

om randstad.

Med över 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom bemanning, rekrytering och HR-lösningar. Målsättningen är att bidra till en bättre arbetsmarknad, detta genom att hitta rätt matchning mellan företag och arbetssökande. Detta sammanfattas med bolagets mission – shaping the world of work.

Bland Sveriges myndigheter är Försvarets Materielverk, FMV, den mest populära arbetsgivaren. Det visar den årliga arbetsgivarundersökningen Randstad Employer Brand Research från rekryterings- och bemanningsföretaget Randstad.

Randstad Employer Brand Research är världens största oberoende employer branding-undersökning. I årets upplaga har över 4 700 svenskar svarat på vad de tycker om Sveriges 150 största bolag och myndigheter. Listan toppas av möbeljätten Ikea följt av hygien- och hälsobolaget Essity och statliga mediebolaget Sveriges Radio.

Bland myndigheterna är det Försvarets Materielverk som rankas högst. FMV, som deltar i undersökningen för första gången, når en femte plats totalt och får bäst betyg av samtliga i kategorin trygga anställningar. I den interna myndighetskampen följs FMV av storebror Försvarsmakten, Statens institutionsstyrelse, Polisen och Tullverket.

– Att listan toppas av Försvarets Materielverk och Försvarsmakten speglar den tid vi lever i. Efter ett år med covid-19 ser vi att samhällsviktiga arbeten i kristid fått högre status och blivit mer intressanta. Idag vill fler svenskar ha ett jobb där man är del av något större, får andra att må bra och kan känna stolthet. Försvarsmakten har dessutom länge bedrivit ett offensivt employer branding-arbete och det ser vi nu resultatet av, säger Martin Sjögren, ansvarig för offentlig sektor på Randstad.

På den totala topp-tio-listan har det skett stora omkastningar jämfört med fjolårets Randstad Employer Brand Research. Hela sex nya bolag har tagit plats. Förutom FMV handlar det om hygien- och hälsobolaget Essity, public service-bolaget Sveriges Radio, konsultföretaget EY, skogsbolaget Södra, it-bolaget CGI och statliga Systembolaget. Den ökade bredd av branscher som sågs i fjol har också fortsatt. Hela åtta branscher finns nu representerade på listans tio översta platser.

sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2021

 1. Ikea (1)
 2. Essity (ny)
 3. Sveriges Radio (5)
 4. Volvo Cars (2)
 5. Försvarets Materielverk (ny)
 6. EY (ny)
 7. Södra Skogsägarna (ny)
 8. CGI (ny)
 9. Volvo Group (3)
 10. Systembolaget (ny)

mest attraktiva arbetsgivarna (myndigheter)

 1. Försvarets Materielverk
 2. Försvarsmakten
 3. Statens institutionsstyrelse
 4. Polisen
 5. Tullverket
 6. Stockholms Universitet
 7. Transportstyrelsen
 8. Karolinska Institutet
 9. Kungliga tekniska högskolan
 10. Linnéuniversitetet
kontakt

Sanne Jakobsen

pressansvarig | sanne.jakobsen@randstad.se | 076-899 65 58