Drömmer du om att få jobba och göra karriär inom din passion? Drömmer du om att jobba med att hjälpa människor att leva friskare och längre liv med högre livskvalitet? Då är Life Science något för dig.

Konsultcheferna på Randstad Life Sciences berättar varför du ska bygga din karriär inom Life Science och tipsar om hur du tar dig dit.

– Life Science handlar om företags vilja att få människor att få ett friskare och längre liv med högre livskvalitet. Det kan vara alltifrån att ta fram nya medicinska hjälpmedel eller tekniska innovationer som underlättar för människor till avancerade mediciner. Att få möjlighet att jobba med att förbättra världen gör att ditt arbete känns meningsfullt och skapar passion.

tre kollegor går ner för trapporna på kontoret
tre kollegor går ner för trapporna på kontoret

4 bästa anledningarna till att jobba och göra karriär inom Life Science

 

1) Att du jobbar med att göra världen bättre

Att vakna varje morgon och gå till jobbet med vetskapen om du bidrar till att skapa en bättre värld är oslagbart. Vägen till framgång för en produkt är ofta lång och ibland krokig, men med tålamod och övertygelse om företagens nytta i ett långt perspektiv, kan du varje dag se att du bidrar till något bra.

2) Möjligheten att jobba med ditt specialintresse

Inom Life Science finns många olika möjligheter, positioner, uppgifter som gör att möjligheten att jobba med ditt specialintresse är stort.

3) Möjligheterna att byta karriärsteg

Eftersom Life Science är en bred bransch kan du skifta karriärsteg under ditt arbetsliv utifrån vad du brinner för. Många företag erbjuder utbildningsmöjligheter för att utveckla personalen utifrån specifika intressen och färdigheter.

4) Lyckan av kunna se sina drömmar realiseras

Få saker kan mäta sig med lyckan över att arbeta med en vision och sedan efter hårt arbete se den förvandlas till en konkret produkt som gör skillnad på både individ- och samhällsnivå. Ditt arbete kan avgöra om en person efter sjukdom kan bli arbetsför eller vara sjukskriven. Detta, i sin tur, kan avgöra om individen får livsglädjen tillbaka efter en svår tid. Att kunna bidra till

samhället i stort ger ofta ett ökat välbefinnande.

jobba och göra karriär inom Life Science - såhär gör du

 

1) Ta dig in på fältet du är intresserad av

Kommer du inte in på ett specifikt program på universitet eller högskola kan du försöka hitta en kurs inom samma område. Därifrån kan du sedan ta dig vidare steg för steg.

2) Ta dig tidigt in på arbetsmarknaden inom branschen under tiden du utbildar dig

I Sverige är det viktigare att kunna visa att du kan arbeta inom Life Science än att ha de högsta betygen. Det är skillnad på att forska och jobba i ett företag, ta därför kontakt med industrin parallellt med dina studier. Håll koll på vilka tjänster som annonseras ut och rådfråga gärna företag efter vilken kompetens de behöver och inrikta din utbildning efter det. Om du har

möjlighet kan det vara bra att ta studieuppehåll för att ta en tillfällig anställning.

3) Ta reda på vilka personliga egenskaper du har som du kan dra nytta av

Försök att matcha dina intressen och karaktärsdrag mot den delen av branschen som passar dig bäst. Vad gillar du att göra? Vad är du för slags person? Dra nytta av dina styrkor och tänk på vad som gör dig unik. Tänk större än teknik och utveckling av läkemedel när du väljer din bana inom Life Science. Möjligheterna är många, bara du vågar se dem, utvecklas med

dem och ta tillfället i akt när de kommer.

Vi har hundratals lediga jobb runt om i Sverige. Se om du hittar ett som passar dig.

lediga jobb