så säkrar du din egen kompetensutveckling.

Att bredda och utveckla sin kompetens blir allt viktigare. Och i allt större utsträckning gäller det att du själv tar kontroll över din egen utveckling. Vi har tipsen som hjälper dig.

fem tips för att ta tag i din kompetensutveckling:

 1. Börja med ett prata med din chef
  Det är möjligt att det finns utbildningsalternativ på arbetsplatsen och/eller särskilda medel avsatta för fortbildning. Det finns en uppsjö av kurser på kvällstid eller på distans. För att inte tala om webbaserade utbildningar. Sätt dig ned i lugn och ro och leta vad som finns inom ditt intresseområde.

 2. Gå med i branschnätverk
  Prenumerera på relevanta nyhetsbrev och leta upp diskussionsforum på internet där ditt område diskuteras. Här får du garanterat massor av tips på spännande nätverksträffar, utbildningar och annan input.

 3. Ta dig tid att gå på workshops
  Om inte innehållet i sig visar sig relevant, så vet du aldrig vilka spännande människor och tankar du stöter på där.

 4. Skaffa en mentor/bollplank
  Fundera på både kollegor och andra människor i din bekantskapskrets som kan ge värdefull vägledning. Eller varför inte sikta högt, och ringa upp en förebild utanför ditt nätverk?

 5. Glöm inte LinkedIn
  Med LinkedIns grupper knyts medarbetare från hela världen samman och kan utbyta erfarenheter och kunskap och inte minst tips på karriärvägar. I ett nördigt diskussionsforum för just din nisch kan du hitta den mest oanade kunskap och inspiration.