På jobbsajter, i tidningar, i sociala medier och på arbetsgivarnas egna webbsidor. Bara att hålla koll på kanalerna där annonser publiceras har i princip blivit en heltidssyssla. Ska du då också anpassa ditt CV och gå på intervjuer är risken stor att du missar drömjobbet. Här är 5 tips på hur du minimerar risken och effektiviserar jobbsökandet.

skapa automatiserade jobbevakningar

Många av de större jobbsajterna har tjänster där du kan ange och spara egna kriterier och sökord. När ett ledigt jobb som uppfyller kriterierna sedan annonseras får du automatiskt ett mejl med länk till annonsen. Var noggrann när du sätter upp bevakningarna och lägg sedan tiden du sparar på att till exempel vässa ditt CV eller jobba med arbetsprover.

skapa jobbevakning hos randstad

använd spindelsajter

Istället för att gå in på varenda jobbsajt kan det vara praktiskt att använda sig av en sökmotor som kollar igenom hela utbudet. Indeed.com och jobbrapido.com är två exempel på sajter som går igenom en stor mängd annonsportaler med en sökning.

håll koll på utvalda arbetsgivare

Har du en drömarbetsgivare? Lägg extra tid på att regelbundet besöka dennes hemsida för att hålla koll på lediga tjänster. De flesta arbetsgivarna har jobbannonserna på sina egna webbplatser och ibland också en kontaktperson som du kan kontakta för att stämma av rekryteringsbehovet.

använd Linkedin fullt ut

Nätverket Linkedin är ett bra verktyg för att göra dig tillgänglig online. Du får automatiskt förslag på lämpliga tjänster att söka, men det finns också en jobbflik och en jobbapp där du själv kan göra sökningar bland lediga jobb.

nätverka och sprid ordet om dig själv

Ta varje chans att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare. På många orter anordnas nätverksträffar över frukost eller lunch vilka kan vara ett bra tillfälle att få en första kontakt med intressanta företag. Träna in en hisspitch av dig själv, där du berättar att du söker jobb, vad du är bra på och vad du vill arbeta med.

Se alla lediga jobb