Tiden är knapp. Det gäller att fånga rekryterarens intresse tidigt. Här kommer några råd för hur du skapar ett CV som summerar dina viktigaste fördelar.

Ett felstavat namn, en inledning på tjugo rader eller en bild från 1994. Anledningarna till att du blir bortgallrad i CV-granskningen kan vara enkla att undvika. Följ de här sex enkla råden.

0a2ddab6d8584bd6915724530e92f056.jpg
0a2ddab6d8584bd6915724530e92f056.jpg

Skriv fokuserat. Krångla inte till ditt CV med onödigt tjusiga formuleringar och bisatser. Börja med det mest intressanta för att fånga rekryterarens intresse och håll det lättöverskådligt. 

Förklara titlarna. Att vara projektledare, redaktör eller säljchef kan betyda olika saker på olika arbetsplatser. Förklara konkret vad du har gjort i dina tidigare roller. Mätbara resultat är extra bra, men kom ihåg att hålla det kortfattat.

Strukturera. Tydligt och överskådligt är ledorden. Använd rubriker och börja alla stycken med den mest relevanta informationen så att rekryteraren inte behöver leta sig fram.

Fyll luckorna. Kontrollera så att det inte finns några glapp i historiken. Var du ute och reste ett år så skriv det, det är också en erfarenhet.

Välj rätt bild. Se till att ha en nytagen och aktuell bild. Har du långt svallande hår på fotografiet kan det orsaka förvirring och trovärdighetsproblem om du är snaggad på LinkedIn.

Korrekturläs. Oavsett hur meriterad du är så kommer du att ge ett sämre intryck med särskrivningar, stavfel och felanvända semikolon. Be en noggrann, språksäker vän att läsa igenom CV:t, oftast upptäcker du inte dina missar på egen hand.

Tips, råd och mall för CV

Vi har hundratals lediga jobb runt om i Sverige. Se om du hittar ett som passar dig.

lediga jobb