Att söka jobb kan vara en långdragen process. Varför inte göra så mycket som möjligt av tiden? Här är fem anledningar till varför ett vikariat kan vara precis vad du behöver!

8f4dbd42a0934e1d9d361902f72d8239.jpg
8f4dbd42a0934e1d9d361902f72d8239.jpg

1. det är betydligt lättare att få ett vikariat

Det säger sig självt, en fast anställning innebär en större investering och förberedelse för arbetsgivaren. Vem som helst anställs inte som vikarie eller tillfälligt anställd – du måste självklart vara kvalificerad – men kraven och önskemålen på kandidaten kan vara lägre. Dessutom går ett vikariats utformning ofta att påverka, kanske behöver företaget inte anställa någon på heltid och du får fortfarande tid över till att söka ditt drömjobb!

2. ett vikariat betalar räkningarna

När räkningarna samlas på hög är det lätt att tänka att du tar första bästa jobb du får chansen till – oavsett om det känns kul eller inte. Genom att istället kolla runt bland tillfälliga jobb ger du dig fler möjligheter att ge något du tvekar till en chans med vetskapen att det är för en begränsad tid.

3. det ger dig den spark i rumpan du kan behöva

Stillastående förblir ofta stillastående medan objekt i rörelse tenderar att fortsätta röra sig. Ibland handlar det bara om att komma igång så löser sig resten av bara farten. Genom att omge dig av aktiva, produktiva människor sugs du med i klimatet och tempot och får energi att fortsätta med den ibland uttröttande jobbjakten.

4. du får variation

Hur många olika yrkesroller provar genomsnittsmedarbetaren under ett arbetsliv? Förmodligen inte så många som de flesta önskar. Ta chansen medan du kan, vem vet, du kanske upptäcker något nytt som är precis inom det område du vill arbeta i framtiden?

5. det låter dig nätverka som aldrig förr

Sällan knyter man så många nya kontakter som under den första veckan på en ny arbetsplats. Sköter du dina kort rätt och gör ett bra intryck kan du snabbt bygga ett stort nätverk av viktiga kontakter för din karriär. Vem hade du själv lutat åt som arbetsgivare inför en rekrytering – vikarien som gjorde ett strålande inhopp eller ett helt oprövat kort?

Källa: Forbes.com

Vi har hundratals lediga jobb runt om i Sverige. Se om du hittar ett som passar dig.

lediga jobb