Det har gått ett år sedan Nellie Bäckman, 25, blev teknisk kommunikatör på telekombolaget Ericsson. Ett uppdrag hon fått genom sin tjänst på Randstad.

– Det bästa med mitt jobb är nog att det är så brett, jag jobbar både strategiskt och operativt, säger Nellie när vi träffar henne en måndagsförmiddag i Ericssons lokaler i Göteborg.

Här arbetar hon med internkommunikation, vilket innebär att hon är inblandad i allt ifrån kommunikationsstrategi och planering till produktion av presentationsmaterial och planering av evenemang.

– Jag lär mig nya saker hela tiden och har stor möjlighet att planera och påverka mitt arbete. Dessutom innebär min roll att jag kommer i kontakt med många olika typer av människor, vilket jag tycker om.

Men Nellie skulle inte vara där hon är idag om det inte vore för Randstad, som hon började jobba hos 2015. På den tiden höll Nellie på att ta sin kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap vid Göteborgs universitet och ville kombinera studierna med arbete. På Randstad anställdes hon som rekrytering- och bemanningsassistent.

– Jag var internkonsult och jobbade inhouse på Randstad, vilket jag sedan gjorde under större delen av min studietid. Det gav mig verkligen en möjlighet till arbetslivserfarenhet som var relevant för min fortsatta karriär efter examen.

Med tiden har arbetsuppgifterna, ansvaret och arbetsmängden vuxit.

– Min anställning på Randstad har öppnat upp många dörrar och gett mig kontakter som jag tror är viktiga för framtiden.

slutligen, vad hoppas du att randstad kan ge dig i framtiden?

– Som många andra i början av sin karriär, vill jag kunna samla på mig så många projekt, erfarenheter och kunskaper som möjligt för att bli en attraktiv kandidat på arbetsmarknaden. Randstad Technologies har många olika typer av uppdrag och kunder, vilket gör att man kan fortsätta lära sig nya saker och samla erfarenheter utan att behöva byta arbetsgivare. Det tycker jag är bra!

nellie-backman-teknisk-kommunikator_social.jpg
nellie-backman-teknisk-kommunikator_social.jpg

IT-konsult hos randstad technologies.

Att vara IT-konsult hos Randstad Technologies innebär ett varierande och utvecklande arbete, oavsett om du kommit långt i karriären eller är nyexaminerad. Som konsult hos Randstad Technologies får du möjlighet att maximera din karriär genom olika uppdrag hos våra kunder, som alltid söker exempelvis programmerare och systemtekniker.

läs mer