Covid-19 har drabbat oss alla på ett eller annat sätt, men allra hårdast har det slagit mot den enskilda individen. Genom initiativet Back on Track kunde Randstads medarbetare inom loppet av ett par veckor hjälpa en kandidat som stod utan arbete och var kluven i vad hon ville göra, till ett nytt arbete som kändes helt rätt och innebar ett karriärkliv. Detta tack vare ett dedikerat fokus, kreativt tänkande och stöttande vägledning från vår rekryteringskonsult Kristin Olofsson.

Caroline Fredler är 24 år och har de senaste åren arbetat som executive assistant med inriktning inom politiken. Efter hennes föräldraledighet var hennes arbetsplats mitt uppe i en omorganisation, som resulterade i att hon snart skulle stå utan arbete.

– Jag hamnade i en situation där jag började reflektera över vad jag egentligen ville, om jag skulle fortsätta jobba eller kanske börja plugga. Jag hittade inga studier som kändes jättelockande, och började istället fundera över vilken bransch jag skulle vilja arbeta inom. Mitt i alla funderingar fick jag tips av en närstående om att registrera mitt CV hos Randstad som kanske kunde hjälpa till, så jag gjorde det, berättar Caroline.

Strax därefter fick Caroline ett samtal från Randstads rekryteringskonsult Kristin Olofsson som sett uppgifterna i systemet och ville ses för ett förutsättningslöst möte.

– Ett par dagar senare hade jag min första intervju med Kristin, en intervju som var så fantastiskt bra. Det kändes mer som ett samtal och hon hjälpte mig att bena ut saker utifrån det jag berättade. Jag gick därifrån när med en helt ny arena! Jag är väldigt imponerad. Hon känner inte mig men kunde ändå identifiera saker som jag själv inte tänkt på men som stämde så väl.

Under samtalets gång konstaterade de båda att rollen som Caroline tidigare haft, executive assistant, stämde väl överens med hennes drömmar och ambitioner, men att det var en annan bransch hon ville in i för att få chans att utvecklas och växa. Kristin frågade om hon fick ta en bild tillsammans med Caroline och lägga upp på sin LinkedIn tillsammans med en kort men utförlig beskrivning och att hon söker en roll som executive assistant, något Caroline sa ja till.

– Jag hade lite is i magen, omständigheterna är ju som de är och jag hade inte så höga förväntningar på att det skulle leda någonstans. Men Kristin hörde av sig igen efter bara en vecka!

Inlägget hade fått 26 000 visningar och flera företag hade hört av sig och visat intresse.

– Ett av företagen som hört av sig var ett bolag inom e-sport. Jag lusläste deras LinkedIn och hemsida, och tänkte att det här verkade roligt. Kristin talade dessutom gott om kontaktpersonen på företaget, och beskrev honom som ödmjuk och snäll.

Därefter var det dags för intervju och att få en riktigt chans att skapa sig en bättre bild av varandra och se om det kunde resultera i en bra match.

– Det kändes som ett bra tillfälle att få lära känna varandra. De berättade att de aldrig haft en assistent tidigare vilket skulle ge mig förmånen att få skapa rollen efter de kunskaper jag har idag. Redan under första mötet kändes det så himla bra och som att det här jobbet och företaget skulle passa mig helt perfekt.

Caroline berättar att Kristin hela tiden fanns där som ett stöd. Efter intervjun ringde Caroline upp Kristin för att berätta hur bra det kändes, och att Kristin hade haft helt rätt i sina tankar om att det här kunde vara något för henne.

Processen fortlöpte med en andra intervju där det var mer fokus på de praktiska detaljerna, och Caroline fick träffa ytterligare en person på företaget. Allt kändes fortfarande bra, och kort därefter stod det klart: Caroline hade fått sitt drömjobb och företaget hade fått en ny efterlängtad kollega!

– Min resa tillsammans med Randstad hade ju inte kunnat bli bättre! Jag kommer från en bransch där jag alltid varit yngst och har inte hunnit bygga ett så tungt CV, och det är lätt att tänka att man inte kommer att prioriteras då. Men jag har blivit otroligt professionellt bemött från dag ett!

Avslutningsvis vill Caroline göra ett medskick till andra som befinner sig i en liknande situation som hon gjorde.

– Prata med en rekryterare och be om professionell hjälp, den finns där! Många av mina vänner och bekanta har uppfattningen att man bara hittar jobb via kontakter, men det stämmer absolut inte. Jag är så imponerad över hela den här processen.