möt några medarbetare.

andreas henriksson, montör

Jag har jobbat på Scania via Randstad i ungefär 7 månader. Jag visste att jag ville jobba på Scania och fick då tips om Randstad och sökte montörtjänsten via hemsidan. Jag trivs väldigt bra. Man kommer in i gruppen väldigt lätt, det är inte mycket som skiljer mellan en Randstadanställd och en Scaniaanställd. På min avdelning monterar vi från scratch ihop en batterilåda där det ingår ventilpaket, trycktankar med mera. Arbetet innebär allt ifrån att skruva små niplar till att sätta dit stora fästen på batterilådan som sen ska fästas på lastbilens ram. Det roligaste med jobbet är att få jobba i ett team och jobba med arbetskollegor hela tiden. Man arbetar individuellt men samtidigt i ett lag, samspelet är viktigt.

Andreas är numera anställd på Scania.

hamsa alshaawi, materialhanterare

Jag har jobbat på Scania via Randstad i snart 4 månader och trivs jättebra. Jag jobbar som materialhanterare mot chassimonteringen ute i tältet, så jag jobbar utomhus. En vanlig arbetsdag får vi beskrivningar på vad vi ska plocka från tältet och leverera till line-avdelningen. Vi plockar pallar och sen lastar en kollega till mig dem på vagnarna som går in till line som monterar lastbilar och bussar. Det är viktigt att leverera material så att de kan jobba på line, och att vara noggrann och alltid följa standard så att det blir bra. Det roligaste med mitt jobb är att jobba utomhus. Det kan vara kallt ibland på vintern men vi har värme inne i trucken. Det är lika bra att vara konsult via Randstad som anställd direkt på Scania, det är ingen skillnad. Scania är ett bra företag, jag skulle lätt rekommendera mina vänner att söka till Scania.

erik månsson, CNC-operatör

Jag har jobbat i ca 4 månader nu som CNC-operatör hos Scania via Randstad. Jag sköter 4 maskiner på blå line och ser till att hålla dem igång. Det handlar mycket om planering, man behöver ligga en timme före i huvudet så att det flyter. Jag ansvarar för att det inte ska bli stopp. Om jag inte kan lösa problem på egen hand så ser jag till att be om hjälp. Det är viktigt att vara arbetsvillig och engagerad, det händer saker hela tiden som behöver lösas direkt. Scania uppmuntrar till att vi ska tänka på vad som kan förbättras. Mycket är redan väldigt bra, ibland händer det att man uppdaterar en instruktion eller förbättrar småsaker, det är bra det också. Det roligaste är helheten, när man har gjort en hel dag med bra siffror. Jag gillar känslan av att kunna hålla igång allt. Jag trivs bra, och det är ingen märkbar skillnad att vara konsult. Jag har jobbat inom bemanning tidigare, och med Randstad har det fungerat från dag ett utan krångel.

emma hedlund, CNC-operatör

Jag har jobbat ungefär 6 månader på Scania via Randstad på Motorbearbetningen. På en vanlig arbetsdag är det första jag gör att starta upp maskinerna, det viktigaste för mig är att kvalitén är bra. Jag kollar att alla ytor och mått är bra så att jag vet att det ser bra ut från skiftstart. Sen har vi en del möten, till exempel morgonmöte, kvalitétsmöte och RTM-möte (Real Time Management) där vi stämmer av hur dagen gått och om det varit några störningar. Vi jobbar ständigt med förbättringar. Om jag upptäcker något som inte är rätt kan jag själv gå in på datorn och uppdatera standarden efter att jag kollat med en produktionssamordnare. Vi brukar också arbeta med 5S för att se vilka förbättringar som kan göras. Det är något man som CNC-operatör ska tänka på hela tiden. Mitt ansvar som CNC-operatör på avdelningen är att mina detaljer (axlar) som jag gör är korrekt gjorda och att kvaliten är bra, så att de som får dem efter mig ska kunna göra sitt jobb bra. För att bli framgångsrik CNC-operatör på Scania tror jag det är viktigt att man visar framfötterna och visar att man vill lära sig. Det känns som att det finns stora chanser på Scania att få växa och bli Produktionssamordnare eller liknande. Ofta finns det tid att lära sig mer om man bara frågar. Mitt tips till andra är att fråga mycket och lära sig så mycket som det går. 

maria bozdemir, montör

Jag har jobbat på Scania via Randstad i lite mer än 3 månader. På min avdelning monterar vi injektorer och pumpar i ett renrum. Mitt ansvar som montör är att montera rätt, enligt standarden. Vi har takttid som vi helst ska hinna med, om man inte hinner med eller om något blir fel så får man hjälp av Teamleadern eller Andon. För att lyckas som montör på Scania ska man visa framfötterna, och självklart ha intresse för jobbet, då har man stora utvecklingsmöjligheter. Jag tycker det är jättekul att montera, det var en helt ny grej för mig, men det är roligt. Jag trodde att det skulle vara svårare, men det fungerar jättebra. När jag kom hit första gången fick jag höra att det skulle bli tungt och svårt, men när jag började kändes det bra från första dagen, och det känns bara bättre och bättre. Många tror att det är tungt för tjejer, men det är det inte. Om man har frågor och så finns alltid både min chef på Randstad och min gruppchef på Scania på plats i samma byggnad, det är en trygghet.

jonas åhnberg, gruppchef

Jag har jobbat på Scania i över 4 år. Jag började på Scania som konsult via Randstad och jobbade som montör och sedan Teamleader i ungefär två och ett halvt år innan jag blev anställd som avdelningschef av Scania. Vissa karriärvägar på Scania behöver man vara Scaniaanställd för att kunna ta, därför kändes det självklart att gå över till Scania när jag fick erbjudandet. För mig har det varit en jättebra väg, och jag kan verkligen rekommendera det. Jag tycker det roligaste är att jobba med människor och deras personliga utveckling.

 

lediga jobb hos Scania