Den 1 januari 2024 får rekryterings- och bemanningsföretaget Randstad Sverige en ny vd. Rollen tillträds av danska vd-toppen Nima Astanehdost som i dagsläget är vd för Randstad i Danmark och nu kommer att addera den svenska marknaden till sin portfölj. Den svenska marknaden är idag betydligt större än den danska, både sett till omsättning och antal anställda.

Nima Astanehdost Randstad
Nima Astanehdost Randstad

Den 1 januari 2024 tillträder danska vd-toppen Nima Astanehdost posten som vd för Randstad Sverige, del av den globala Randstad-koncernen som är världsledande inom rekrytering och bemanning. Uppdraget kommer han att addera till sin nuvarande roll som vd för Randstad i Danmark.

Nima har lång erfarenhet i branschen från sina 20 år inom Randstad-koncernen, där han började som kundtjänstmedarbetare vid sidan av sina studier. Idag är han stolt över att vara en del av en världsledande internationell organisation som han har fått möjlighet att växa tillsammans med.

– Jag är otroligt ödmjuk och tacksam över att ha fått möjligheten att ta mig an en ny och spännande marknad – som Sverige är. Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna mina svenska kollegor bättre. Mitt mål är att ta det bästa från Sverige respektive Danmark och därigenom ytterligare stärka vår position i hela Norden – vi har en riktigt stark och erfaren ledningsgrupp i båda länderna, och det är en stark grund att börja med, säger Nima Astanehdost.

Dominique Hermans, vd för Randstad Nordic Europe, är också nöjd med att Nima har antagit de nya utmaningarna.

– Jag är mycket glad över att Nima tackat ja till rollen som vd för Sverige. Jag är övertygad om att han tillsammans med det svenska teamet kommer att göra Randstad till marknadsledare i Sverige. Nima har varit en del av Randstad-teamet i över 20 år, först som student i Aarhus-filialen, där han fick värdefull erfarenhet av drift och ledning, och 2016 fick han sedan titeln verkställande direktör i Danmark.

När Nima ser tillbaka på sina tjugo år i rekryteringsbranschen och fram till idag är det en sak som ger honom tillförsikt inför framtiden.

– Vi är idag världsledande i vår bransch och när jag ser tillbaka på hur vi har utvecklats under de här tjugo åren så ligger framgången bland annat i vår globala styrka i kombination med vår förståelse för bristen på arbetskraft, kundernas behov av specialisering och den snabba digitaliseringen.

– I både Sverige och Danmark ropar företag efter kompetent arbetskraft. För tjugo år sedan räckte det att leta efter den kompetensen nationellt, men så är inte längre fallet. För att förbli konkurrenskraftiga måste företagen vända sig till den globala marknaden, och med det upplägg som Randstad har idag bådar det gott för framtiden – inte minst för den danska och svenska marknaden, konstaterar han.

I samband med att Nima tillträder rollen den 1 januari 2024 flyttar han också till Sverige tillsammans med sin familj.

kontakt
Sanne Jakobsen - pressansvarig
Sanne Jakobsen - pressansvarig

sanne jakobsen

pressansvarig

sanne.jakobsen@randstad.se
076-899 65 58