2019-09-06 | Den 1 november tillträder Ton Hopmans tjänsten som Sverige-vd för Randstad, världsledande aktör inom rekrytering och bemanning.

Ton kommer närmast från tjänsten som vd för Yacht, ett holländskt dotterbolag till Randstad med specialisering på rekrytering av medel- och seniora ledarskapspositioner. Innan detta har Ton arbetat för Randstad i Nederländerna, i roller som senior hr-partner och hr-direktör.

- Jag är väldigt glad över det här erbjudandet och ser fram emot att vara med och utveckla Randstad på den svenska marknaden. Bolaget befinner sig i en positiv fas och det finns en stor utvecklingspotential, säger Ton.

Randstad har över 600 000 anställda globalt med kontor i 38 länder. Även i Sverige är bolaget en ledande aktör inom branschen. Enligt branschorganisationen Kompetensföretagens statistik för årets andra kvartal är Randstad marknadsledare före Manpower och Adecco.

- Vi är jätteglada att Ton antagit den här rollen. Hans kunskap och gedigna erfarenhet av branschen är väldigt värdefull och kommer att bidra till vår strävan om att påverka den svenska arbetsmarknaden i en positiv riktning, säger Camilla Campelo, hr-direktör för Randstad i Sverige.

Randstads nuvarande vd Johan Lagercrantz har beslutat att fortsätta sin karriär i samma roll för MatHem med start i december.

om randstad

Med över 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom bemanning, rekrytering och HR-lösningar. Målsättningen är att bidra till en bättre arbetsmarknad, detta genom att hitta rätt matchning mellan företag och arbetssökande. Detta sammanfattas med bolagets mission – shaping the world of work.

kontaktpersoner

Sanne Jakobsen

sanne.jakobsen@randstad.se

076-899-65-58