Minst fem års erfarenhet av liknande arbete, en bred kunskap om branschen. Gör om, gör rätt! Här kommer fem anledningar till varför en nyexaminerad kandidat är rätt väg att gå.

Skribenten Ben Rosen på careerealism.com har sammanställt listan på varför krav på erfarenhet är fel melodi. Här har du dem:

nya perspektiv

Diskussionerna och idéerna på universitet och högskolor är inte desamma i dag som för tio år sedan. En huvudanledning till att våga anställa en nyligen examinerad student är att de för med sig nya infallsvinklar och tankesätt. Med oerfarna kandidater kommer också många frågor om hur och varför, det ger dig också ett tillfälle att granska din egen verksamhets effektivitet och se på saken med nya ögon.

tekniskt kunnande

Studenter som tar examen i dag har växt upp med smarttelefoner och internet på ett annat sätt än tidigare generationer. Det ger dem inte bara mer grundkunskaper om ny teknik men också förmågan att snabbare anpassa sig till nya system och programvaror.

gratis marknadsföring

Den första riktiga anställningen är en stor och viktig händelse, någonting som man gärna entusiastiskt berättar för vänner och bekanta om. Ser du till att de får en positiv bild av företaget och hur det är att jobba för det så kan du räkna med att fler blir intresserade.

flexibilitet

Samtidigt som brist på erfarenhet kan vara en negativ sak går det att vända till en fördel. Kombinationen av entusiasm över det första jobbet och avsaknaden av invanda rutiner gör att du får chansen att betydligt lättare forma dem för den roll du behöver jämfört med en äldre, mer erfaren kandidat.

snabbt värdeskapande

Ett vanligt missförstånd är att nyexaminerade under en lång tid snarare kostar företaget resurser än skapar värde för detsamma. En rapport från brittiska Association of Graduate Recruiters visade tvärtemot att nyexaminerade enbart i Storbritannien tillförde 1 miljard pund till marknaden årligen. Dessutom kommer de förmodligen ha färre möten och andra tidsslukande uppgifter på agendan och mer tid för att fokusera på själva arbetsuppgifterna.

Listan kan läsas i sin helhet här

så bygger du lönsamma team

Nu finns våra bästa tips för hur man bygger lönsamma team sammanställda i en värdefull guide att ladda ner kostnadsfritt. I den får du ta del av 6 viktiga byggstenar för att få rätt grund. 

ladda ner guiden

söker du personal? Vi berättrar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig. Ring oss på 020-170 70 70 eller fyll i en förfrågan så kontaktar vi dig.

skicka en förfrågan