hur kommer det sig att du valt att jobba som supplier quality engineer (SQE) och hur hamnade du där du är idag?

Efter att ha pluggat till Civilingenjör på KTH jobbade jag som konstruktör i elva år inom mekanik och elkomponenter inom en internationell koncern. Jag blev mer och mer insatt i tillverkningsmetoder och materialval, och började som rådgivande SQE. Jag fick åka med runt i världen och besöka en mängd leverantörer och delta i olika projekt. När jag väl tog steget kändes det helt rätt! Jag älskar att arbeta som SQE för man får jobba så tvärfunktionellt. Och varje dag får jag jobba mycket med problemlösning. Jag jobbar nära staben av strategiska inköpare och får ansvara för långsiktiga projekt tillsammans med dem och leverantörerna, så det är verkligen ett varierande arbete. 

vad är det roligaste med att jobba som konsult?

Jag tycker verkligen att det passar mig att jobba som konsult för att man alltid måste vara på tå. Jag känner att jag kan göra ännu mer och ännu bättre. Och så är det roligt när man överträffar kundens förväntningar och får höra att man levererar. Jag som konsult är ju som Randstads varumärke utåt, så det känns viktigt.

Jag visste inte så mycket om Randstad innan jag klev in i rollen men det är ju ett otroligt stort bolag som finns över hela världen. För mig blev Randstad och uppdraget jag hamnade på en väldigt lyckad lösning. Och jag är fortfarande här efter två år!

vad gör du för att utvecklas inom ditt område?

Jag är mig själv, och har varit mig själv ända sen jag började jobba. Att vara vass på något är för mig att verkligen leverera. Jag lär mig nytt varje dag inom mitt område och är lyhörd på kundens önskemål. Jag tänker också att det är viktigt att göra saker på min fritid som berikar och att ha projekt på gång så att man känner att man utvecklas. Jag vill ha fokus framåt. Där har du mig.