vårstäda vardagen.jpg

Putsa fönstren och dammsug under sängen, men glöm inte att ge dig själv och ditt arbetsliv en omgång också. Här är sex saker vi gärna glömmer att se efter, men som kan göra arbetsdagen betydligt trevligare.

inkorgen

Det finns ingen bra tid att göra det här, men det måste göras. Ta tjuren vid hornen och skapa ett efterlängtat strukturerat mappsystem och ta kontroll över din e-post – du kommer att tacka dig själv när det är gjort. Sedan gäller det bara att hålla disciplinen och konsekvent sortera de inkommande mejlen.

skrivbordet

Pappershögar, kaffekoppar och post it-lappar från i höstas – det finns ingenting som sänker arbetsmoralen som en stökig arbetsplats. Det enkla knepet för att lyckas: har du inte behövt pappret på en vecka så kommer du förmodligen inte att behöva det igen. Fråga chefen om ni kan köpa en ny blomma och sätt upp några bilder du tycker om. En arbetsyta du trivs med gör det betydligt roligare att komma till jobbet på måndagsmorgnarna.

ditt CV

Oavsett om du har ett jobb du trivs med, letar efter något nytt eller fortfarande jagar din första anställning är det alltid nyttigt att ha ett uppdaterat CV. Du vet aldrig när en möjlighet kan uppenbara sig, och då är det skönt att vara förberedd. Se över all information och alla formuleringar och lägg till det som är nytt sedan sist.

sociala medier

Ge dig själv en digital makeover. Byt profilbild, ta bort de där gamla bilderna från kräftskivan 2010 och uppdatera informationen på professionella nätverk som LinkedIn. Din digitala presentation är ofta det första en person som överväger att ta kontakt med dig ser.

telefonboken

Hur många av namnen i telefonboken kommunicerar du regelbundet med? Och hur många av dem vet du inte ens vilka det är? Risken för felskickade sms till gamla kollegor, ytliga bekanta och gymnasiekompisar är större än vinsten av att slippa behöva kolla upp ett nummer på internet – bort med de du inte behöver! Namn utan efternamn är de första som ryker.

väskan

Ingen vill gå runt med för mycket bagage. Vänd upp och ned på väskan (eller jackfickorna och plånboken) och gör en rejäl inventering. Gamla kvitton, tomma tuggummipaket och visitkort du artigt tagit emot och snabbt glömt har alla en tendens att gömma sig bakom dragkedjor och i hemliga fack. Det enda de åstadkommer är att göra vardagen lite tyngre.