Året var 2015 när Alex N. flyttade till Sverige i samband med att han tackade ja till rollen som konsult hos Randstad Technologies. Innan dess hade han hunnit bo i Köpenhamn i två år, efter att han tillsammans med sin fru som väntade deras första barn lämnade hemlandet Italien. I den här artikeln berättar Alex varför han flyttade till Sverige, hur det är att arbeta som IT-konsult hos Randstad Technologies och varför han trivs så bra.

Alex N. är konsult på Randstad Technologies med uppdrag som Product Owner på Ericsson i Göteborg. Men Alex resa mot att bli IT-konsult började i Rom där han studerade till att bli elektronikingenjör. Han har idag en masterutbildning inom området, men berättar att vägen dit var lång och krävde hårt arbete.

– I Italien betalar man själv för universitetsstudier. Jag jobbade alla somrar och vintrar som badvakt och siminstruktör, och kunde på så sätt bekosta mina studier och ta min master.

Efter studierna arbetade Alex ett par år i Italien, innan han tillsammans med sin fru tog beslutet att lämna hemlandet.

– Min fru var gravid med vårt första barn och vi ville inte att det skulle växa upp i en så korrumperad miljö. Vi läste på och sökte oss till de minst korrumperade länderna i världen, vilket ledde oss till Köpenhamn i Danmark.

I Köpenhamn bodde paret i två år. Under den här tiden arbetade Alex som Mobile Package Core-ingenjör, men längtade efter en mer dynamisk arbetsmarknad. Han började se sig om efter nya utmaningar, och kom då i kontakt med Randstad Technologies.

– Via LinkedIn kom jag i kontakt med en konsultchef på Randstad Technologies. Hon hade en annons ute för en telekomingenjör som jag tyckte verkade intressant så jag kontaktade henne. Min profil stämde helt överens med tjänsten och efter alla steg och tester i processen fick jag jobbet.

Alex berättar att det blev en lång förhandling. Att än en gång flytta skulle bli ett stort steg för familjen och han ville ha reda på så många detaljer om uppdraget som möjligt för att vara säker på att det skulle bli en bra match.

– Jag fick all den information jag ville ha vilket kändes jättebra. Randstad kunde dessutom erbjuda mig en bra lön, så jag och min fru bestämde oss för att flytta hela familjen till Sverige.

Det här är ett beslut han är mycket glad över att han tog. Alex beskriver att de direkt fastnade för det svenska landskapet då de bosatte sig i ett hus mitt ute i skogen och slogs av den vackra naturen. Men framför allt är han nöjd med arbetet. Han berättar att det är förmånligt att vara konsult ur ett ekonomiskt perspektiv då man får en bra lön, men lyfter också den trygghet han känner.

– Det är väldigt tryggt att vara konsult. Om det skulle bli en omorganisation hos företaget jag jobbar kan många personer bli arbetslösa, men om det händer med projektet jag jobbar med så är det inte bara jag som letar efter ett nytt jobb till mig – utan också Randstad Technologies. De hjälper mig att hitta ett nytt uppdrag och det är en trygghet.

Det har Alex redan fått uppleva och har under sin tid i Sverige och med Randstad Technologies haft flera uppdrag hos Ericsson där han trivs väldigt bra. Det första uppdraget som telekomingenjör inom ett projekt tog slut när projektet inte blev förlängt.

– Jag började då att leta efter andra jobb, fortfarande inom Ericsson och med hjälp av Randstad Technologies. På bara fem dagar hade jag ett annat jobb och började som Big Data Developer vilket jag tyckte mycket om.

Därefter har Alex fått möjligheten att leda Scrum Master för en grupp om åtta personer, för att sedan bli Product Owner vilket är den roll han har idag och som han trivs väldigt bra med.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som IT-konsult hos Randstad Technologies? Läs mer här om våra uppdrag och vad vi kan erbjuda dig.