arkiv.

sökningen visar artiklar 51-60 av totalt 128 artiklar

Sortera på:

kom igång på nya jobbet

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. En mängd nya namn att minnas, nya uppgifter att utföra och inte sällan en överhängande rädsla för att göra fel. Det är inget konstigt med att vara nervös, dessutom kan du med enkla medel snabbt komma över känslan att vara ny.

hela artikeln

anställningsintervju - så lyckas du

När du blir kallad på anställningsintervju har du kommit igenom den första gallringen, och ett steg närmare målet. Men det är fortfarande ett antal kandidater kvar. Genom att förbereda dig noggrant ger du dig själv de bästa chanserna att nå hela vägen.

hela artikeln

personligt brev - tips och exempel

Målet med ett personligt brev är att nå fram till arbetsgivaren eller rekryteraren och sticka ut i bruset bland alla andra kandidater. Med det personliga brevet får du chansen att visa varför du vill ha jobbet och att du är den bäst lämpade kandidaten för det.

hela artikeln

uppföljning efter ansökan eller intervjun.

Efter att du har skickat in en jobbansökan eller varit på anställningsintervju börjar väntan. Helst vill du så klart få ett svar direkt, men rekryterare har ofta fullt upp och det kan dra ut på tiden. När är det egentligen rätt att höra av sig?

hela artikeln

så optimerar du din LinkedIn-profil

När det kommer till dagens rekryteringsmetoder finns det ett gammalt uttryck som känns mer aktuellt än någonsin: ”Syns du inte så finns du inte”. Arbetsgivare går allt mer och mer ifrån den traditionella rekryteringsprocessen där man hittar kandidater via en annons till att mer och mer proaktivt…

hela artikeln

vem tar ansvar för din karriär?

Är det upp till chefen att bana väg för din utveckling och framtida karriär, eller ligger ansvaret hos dig? Och måste du hela tiden röra dig uppåt? HR-specialisten Heléne Björk på Randstad säger sitt.

hela artikeln