arkiv.

sökningen visar artiklar 41-50 av totalt 124 artiklar

Sortera på:

så gör du som arbetssökande en bra anställningsintervju

Som rekryterare är det vanligt att jag får frågor från personer som ska på intervju eller går i jobb-bytartankar kring hur man kan öka sina chanser att ta sig hela vägen till en anställning. Först och främst är det viktigt att stå ut i urvalet genom ett träffsäkert CV. Men när det väl är dags för…

hela artikeln

pendlare får sämre hälsa

Att åka tåg, buss eller bil till och från jobbet är inte bara ett irritationsmoment för många – det kan också skada din hälsa. Ökad stress och högt blodtryck är två negativa effekter av jobbpendlandet.

hela artikeln

10 enkla steg till ett bra CV

Hur svårt kan det vara att sätta ihop ett starkt CV? Mycket svårare än du tror när du söker ditt drömjobb! Som rekryterare får jag läsa många CV:n, och de ser alla olika ut. Så vad är då ett bra CV? Lika många rekryterare som du frågar, lika många olika svar kommer du troligen att få.

hela artikeln

att tänka på när du ska söka traineetjänst

Under hösten är det många företag som börjar söka studenter till sina traineeprogram, men kraven är tuffa och konkurrensen är hård. Samtidigt kan en traineetjänst vara en unik möjlighet till en snabb karriärutveckling inom ett företag och ett bra alternativ om du inte riktigt vet vad du vill jobba…

hela artikeln

så blir du en succé på nya jobbet

Känner du dig färskare än en nyknådad deg som fortfarande ligger på jäsning? Lugn, det gör vi allihop när vi kliver in på ett nytt jobb. Rädslan för att misslyckas kan vara förlamande. Så här kommer du över den.

hela artikeln

kom igång på nya jobbet

Att vara ny på jobbet kan vara en utmaning. En mängd nya namn att minnas, nya uppgifter att utföra och inte sällan en överhängande rädsla för att göra fel. Det är inget konstigt med att vara nervös, dessutom kan du med enkla medel snabbt komma över känslan att vara ny.

hela artikeln

anställningsintervju - så lyckas du

När du blir kallad på anställningsintervju har du kommit igenom den första gallringen, och ett steg närmare målet. Men det är fortfarande ett antal kandidater kvar. Genom att förbereda dig noggrant ger du dig själv de bästa chanserna att nå hela vägen.

hela artikeln

personligt brev - tips och exempel

Målet med ett personligt brev är att nå fram till arbetsgivaren eller rekryteraren och sticka ut i bruset bland alla andra kandidater. Med det personliga brevet får du chansen att visa varför du vill ha jobbet och att du är den bäst lämpade kandidaten för det.

hela artikeln

uppföljning efter ansökan eller intervjun.

Efter att du har skickat in en jobbansökan eller varit på anställningsintervju börjar väntan. Helst vill du så klart få ett svar direkt, men rekryterare har ofta fullt upp och det kan dra ut på tiden. När är det egentligen rätt att höra av sig?

hela artikeln