arkiv.

sökningen visar artiklar 31-40 av totalt 128 artiklar

Sortera på:

hur får jag mitt CV att sticka ut?

Ett kort och välstrukturerat CV går alltid hem – men det finns mer du kan göra. Här är tipsen som särskiljer dig från mängden och får dig att ta dig rätt in i rekryterarens hjärta. Expertens råd? Tänk ”kontaktannons.”

hela artikeln

hur lyckas jag med jobbsökandet?

Oroar du dig över utseendet på ditt CV, om ditt personliga brev är tillräckligt bra och om du ska höra av dig och tacka för intervjun? Läs igenom de här tipsen så blir du en bättre jobbsökare.

hela artikeln

vad tänker rekryteraren om min Linkedin-profil?

LinkedIn har seglat upp som en viktig kanal i jobbjakten. Randstads rekryteringskonsult Torgny Balkefors ger en inblick i rekryterarens tankeprocess och verktygen som optimerar ditt varumärke i digitala kanaler. Och förklarar varför du inte ska be mamma om en endorsement.

hela artikeln

hur ska jag tolka jobbannonsen?

”Flexibel och driven”, ”gillar att ha många bollar i luften”, ”stor vikt vid personliga egenskaper”. Vad betyder det egentligen? Vi hjälper dig att tolka vad som ligger bakom orden i annonsen.

hela artikeln

hur viktigt är det egentligen med toppbetyg?

Vad vi använder för metoder vid rekrytering skiljer sig mellan kulturer. I Frankrike har jag hört att det fortfarande är vanligt med grafologi (handstilsanalys) vilket har mycket låg om ens någon korrelation med arbetsprestation. I andra länder, företag och sektorer anses betyg mycket viktiga. I det…

hela artikeln