arkiv.

sökningen visar artiklar 61-70 av totalt 124 artiklar

Sortera på:

snabbaste vägen till specialistrollen

Att specialisera sig har många fördelar. Inte minst sticker du ut med din kompetens på en konkurrensutsatt arbetsmarknad. Maria Strömberg förklarar hur du snabbast tar dig dit, och vad som kan vara bra att tänka på längs vägen.

hela artikeln

myter om anställningsintervjun

Är det kört om jag saltar maten innan jag smakar och finns det rätt och fel svar på intervjufrågorna? Det och andra vanliga föreställningar om intervjusituationen sätter Maria Strömberg tänderna i.

hela artikeln

därför ska du sluta när du är på topp

En referens som jag pratade med för många år sedan sa någonting som jag ofta återkommer till. Jag frågade varför kandidaten hade slutat hos honom och han svarade - "Eftersom han var på topp och han var smart nog att inse det". Han utvecklade sitt resonemang genom att använda aktiemarknaden som…

hela artikeln

ska jag ha foto i mitt CV?

Jag vet inte hur många gånger jag har fått den frågan från både kandidater, vänner och bekanta. Det finns väl egentligen inget rätt svar på frågan, och det skiljer sig såklart åt beroende på vilket typ av arbete du söker.

hela artikeln

så städar du på kontoret

Putsa fönstren och dammsug under sängen, men glöm inte att ge dig själv och ditt arbetsliv en omgång också. Här är sex saker vi gärna glömmer att se efter, men som kan göra arbetsdagen betydligt trevligare.

hela artikeln