säkra rätt medarbetare genom employer branding.

Randstad Employer Brand Research är världens största oberoende employer branding undersökning. Den ger dig de senaste trenderna, skarpa observationer och insikter i vad ett starkt arbetsgivarmärke kan generera.

ladda ner 2019 års rapport

förhandsboka 2020 års rapport.

Den 22 april släpps Randstad Employer Brand Research 2020 och du kan bli bland de första som tar del av de senaste insikterna kring vad som ska till för att bli en attraktiv arbetsgivare. Vilket företag är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare? Vilka är de främsta faktorerna som arbetssökande efterfrågar när de söker nytt jobb? Hur viktigt är det egentligen med ett starkt arbetsgivarvarumärke?

Detta, och mycket mer, får du svar på i Randstad Employer Brand Research.

förhandsboka rapporten

sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019.

Baserat på vår undersökning utser vi de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige och delar ut Randstad Award till det företag som rankas högst. Här hittar du vinnarfilmerna med Essity, Siemens och Volvo Cars

se hela topp 20

om undersökningen.

har utförts i 19 år                                                      
32 länder deltar                                   
över 200 000 respondenter                    
4 360 undersökta företag                       

bygg ett starkt employer brand.

För att attrahera rätt personal behöver du veta vad som driver och motiverar de personer du vill anställa. Du behöver dessutom veta hur du ska lyfta de kvaliteterna i ditt varumärke.

I Randstad Employer Brand Research får du kunskap om vad svenskarna anser vara viktigast i valet av arbetsgivare.

ladda ner 2019 års rapport

insikterna du behöver.

Våra employer branding-undersökningar tar tempen på arbetstagares preferenser i 32 länder världen över. I vår globala undersökning får du veta vad arbetstagare i olika länder motiveras av. I den svenska undersökninen kan du djupdyka i vad svenska folket värdesätter hos en arbetsgivare. Och i våra sektorrapporter kan du se hur olika branscher står sig på dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad.

se 2019 års rapporter

9-av-10-googlar-arbetsgivare-REBR-1560x658.jpg

9 av 10 googlar först.

Innan det är dags för anställningsintervju uppger 9 av 10 svenskar att de googlar sin potentiella arbetsgivare.

se hela rapporten

3-av-10-vill-byta-jobb-REBR-1560x658.jpg

3 av 10 byter jobb.

3 av 10 svenskar uppger att de kommer att byta jobb under 2019.

se hela rapporten

uppsagningar-pga-ledarskap-REBR-1560x658.jpg

effekten av dåligt ledarskap.

Dåligt ledarskap kommer att resultera i att 3 av 10 svenskar byter jobb i år.

se hela rapporten

vad är employer branding?

Employer branding är ditt arbetsgivarvarumärke, alltså din verksamhets rykte som arbetsgivare. Detta baseras på uppfattningen hos dina medarbetare, kandidater, arbetssökande och andra stakeholders. 

arbetsgivarvarumärket spelar roll.

Ladda ner employer branding-handboken som hjälper dig planera, utföra och mäta framgång när du bygger upp ditt arbetsgivarvarumärke.

ladda ner

därför är employer branding viktigt.

Genom värderingar, kultur och arbetsmiljö kan ni skapa ett attraktivt löfte som ger stor effekt för hur ert varumärket uppfattas som arbetsgivare. 

artiklar om employer branding

  • volvo cars bygger sitt arbetsgivarvarumärke inifrån och ut
    volvo cars bygger sitt arbetsgivarvarumärke inifrån och ut "Vi tror på att bygga upp vårt arbetsgivarvarumärke inifrån och ut. Det är våra medarbetare som vet vad som gör Volvo Cars unikt och en organisation värd att vara en del av. Det är därför vårt varumärkesarbete som arbetsgivare utgår från deras idéer, erfarenheter och röster", säger Malin Perlander Molén, Director Global Employer Branding på Volvo Cars.
  • så attraherar du ekonomerna
    så attraherar du ekonomerna Finanssektorn genomgår en av sina största transformationer i vår tid, detta tack vare digitaliseringen som skapar andra förutsättningar och ställer nya krav på både arbetstagare och arbetsgivare. Företag måste omvärdera sitt kompetensbehov och kartlägga vilka kompetenser som behövs men saknas, och vilka som snart inte kommer att behövas alls.
  • så attraherar du teknisk kompetens
    så attraherar du teknisk kompetens Teknik är onekligen ett av de viktigaste specialistområdena idag, vilket lett till att kompetenser inom detta område är högst efterfrågat på dagens arbetsmarknad. Utan våra ingenjörer hade vi kanske aldrig introducerats för smartphones eller fenomen som molnet. De driver våra tekniska framsteg och tack vare dem så utvecklas vårt samhälle.