säkra rätt medarbetare genom employer branding.

Employer branding handlar om ditt varumärke som arbetsgivare. Det baseras på uppfattningen av dig som arbetsgivare bland dina tidigare, nuvarande och potentiella medarbetare, kandidater, samarbetspartners och andra intressenter. Med dina värderingar, din kultur och din arbetsmiljö erbjuder ditt employer brand ett löfte som, om det uppfylls, kan ge hög avkastning på investeringen.

 

 ladda ner randstad employer brand research 2022

randstad employer brand research 2022.

Vem är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vad värdesätter svenska folket allra mest när de väljer företag att arbeta för? Ta del av de senaste insikterna och trenderna inom employer branding som kan hjälpa dig att bygga ett starkt employer brand och att attrahera rätt talanger till din verksamhet.

ladda ner rapporten

randstad employer brand research

Randstad Employer Brand Research är världens största oberoende employer branding-undersökning. Den ger dig färska trender, skarpa observationer och värdefulla insikter inom området som kan hjälpa dig att bygga ett starkt employer brand för att vinna kampen om kompetensen.

sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2022.

Randstad Employer Brand Research tar pulsen på och mäter attraktiviteten hos landets 150 största arbetsgivare. Titeln som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2022 går till Spotify, följt av Ikea och Volvo Cars. Ta del av hela topplistan med de bolag som svenska folket allra helst vill arbeta hos.

se hela listan

om undersökningen.

världens största inom employer branding har

  • genomförts i 21 år
  • 31 medverkande länder
  • över 163 000 respondenter
  • närmare 6 000 undersökta företag

bygg ett starkt employer brand.

Att attrahera, rekrytera och behålla rätt medarbetare är avgörande för varje verksamhets framgång. Men att lyckas kan vara lättare sagt än gjort, med en allt mer påtaglig kompetensbrist och en intensifierad konkurrens om talangerna.

Det är nu kanske viktigare än någonsin för dig som arbetsgivare att ha de rätta insikterna om vad talangerna du vill attrahera värdesätter och vill ha, och att erbjuda ett konkurrenskraftigt erbjudande. I årets Employer Brand Research kan du ta del av de allra senaste employer branding-insikterna som kan hjälpa dig att bli en attraktiv arbetsgivare.

ladda ner rapporten

1231_insikter.jpg

93%

tror att de kommer att fortsätta med hybridarbete även i framtiden.

ladda ner rapporten

1090_insikter'.jpg

6 av 10

tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder möjligheter till kompetensutveckling.

 

ladda ner rapporten

1135_insikter.jpg

23 %

byter jobb inom 6 månader.

ladda ner rapporten

därför är employer branding viktigt.

Genom att fokusera på och lyfta rätt delar i ditt värdeerbjudande kan du bygga ett starkt employer brand, och öka dina chanser att attrahera talangerna du behöver. Framtidssäkra din verksamhet genom och ta reda på vad dina ideala medarbetare värderar allra mest i årets undersökning.

ladda ner rapporten

arbetsmarknadens trender.

Är du nyfiken på hur trenderna på arbetsmarknaden förändrats över åren, eller vilka företag som tidigare utsetts till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare? Randstad Employer Brand Research har genomförts i Sverige i nio år. Se tidigare års rapporter i vårt arkiv nedan.