säkra rätt medarbetare genom employer branding.

Randstad Employer Brand Research är världens största oberoende employer branding undersökning. Den ger dig de senaste trenderna, skarpa observationer och insikter i vad ett starkt arbetsgivarmärke kan generera.

ladda ner rapporten

årets rapport är här.

Vilket företag är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare? Vilka är de främsta faktorerna som arbetssökande efterfrågar när de söker nytt jobb? Hur viktigt är det egentligen med ett starkt arbetsgivarvarumärke?

Detta, och mycket mer, får du svar på i Randstad Employer Brand Research.

ladda ner rapporten

sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019.

Baserat på vår undersökning utser vi de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige och delar ut Randstad Award till det företag som rankas högst. Här hittar du vinnarfilmerna med Essity, Siemens och Volvo Cars

se hela topp 20

om undersökningen.

har utförts i 19 år                                                      
32 länder deltar                                   
över 200 000 respondenter                    
4 360 undersökta företag                       

bygg ett starkt employer brand.

För att attrahera rätt personal behöver du veta vad som driver och motiverar de personer du vill anställa. Du behöver dessutom veta hur du ska lyfta de kvaliteterna i ditt varumärke.

I Randstad Employer Brand Research får du kunskap om vad svenskarna anser vara viktigast i valet av arbetsgivare.

ladda ner rapporten

insikterna du behöver.

Våra employer branding-undersökningar tar tempen på arbetstagares preferenser i 32 länder världen över. I vår globala undersökning får du veta vad arbetstagare i olika länder motiveras av. I den svenska undersökninen kan du djupdyka i vad svenska folket värdesätter hos en arbetsgivare. Och i våra sektorrapporter kan du se hur olika branscher står sig på dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad.

se alla rapporter

9-av-10-googlar-arbetsgivare-REBR-1560x658.jpg

9 av 10 googlar först.

Innan det är dags för anställningsintervju uppger 9 av 10 svenskar att de googlar sin potentiella arbetsgivare.

se hela rapporten

3-av-10-vill-byta-jobb-REBR-1560x658.jpg

3 av 10 byter jobb.

3 av 10 svenskar uppger att de kommer att byta jobb under 2019.

se hela rapporten

uppsagningar-pga-ledarskap-REBR-1560x658.jpg

effekten av dåligt ledarskap.

Dåligt ledarskap kommer att resultera i att 3 av 10 svenskar byter jobb i år.

se hela rapporten

vad är employer branding?

Employer branding är ditt arbetsgivarvarumärke, alltså din verksamhets rykte som arbetsgivare. Detta baseras på uppfattningen hos dina medarbetare, kandidater, arbetssökande och andra stakeholders. 

därför är employer branding viktigt.

Genom värderingar, kultur och arbetsmiljö kan ni skapa ett attraktivt löfte som ger stor effekt för hur ert varumärket uppfattas som arbetsgivare. 

artiklar om employer branding

  • employer brand research 2018
    employer brand research 2018 ”En stor andel kandidater efterfrågar faktorer som en liten andel svenska företag erbjuder. Det betyder att det finns goda möjligheter för de företag som vågar tänka nytt”, menar Larissa Hällefors, account director på Kantar Sifo, som har arbetat med rapporten Randstad employer brand research.
  • viktigt med en social arbetsplats.
    viktigt med en social arbetsplats. En social arbetsplats med trivsam atmosfär är något som prioriteras högt bland kandidater. Det aktivitetsbaserade kontoret har därför blivit ett sätt för arbetsgivare att konkurrera om de främsta talangerna.
  • trivsam arbetsmiljö är viktigare än hög lön
    trivsam arbetsmiljö är viktigare än hög lön Bra arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter är viktigast när svenska arbetstagare ska välja arbetsgivare enligt en ny undersökning från Randstad och Kantar Sifo. Och det finns en klyfta mellan vad arbetstagare vill ha och vad de förknippar svenska företag med.