locka de bästa talangerna med ett starkt employer brand.

Tillsammans med undersökningsföretaget Kantar Sifo genomför vi årligen världens mest omfattande employer branding-undersökning. Randstad Employer Brand Research ger dig insikterna som du behöver för att lyckas attrahera och behålla de rätta talangerna.

ladda ner rapporten för 2018

snart släpps årets rapport

Vem är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019? Den 10 april vet vi svaret, då släpps årets employer brand research. 

förboka rapporten

insikterna du behöver

Våra employer branding-undersökningar tar tempen på arbetstagares preferenser i 30 länder världen över. I vår globala undersökning får du veta vad arbetstagare i olika länder motiveras av. I den svenska undersökninen kan du djupdyka i vad svenska folket värdesätter hos en arbetsgivare. Och i våra sektorrapporter kan du se hur olika branscher står sig på dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad.

se alla rapporter

bygg ett starkt employer brand

För att attrahera rätt personal behöver du veta vad som driver och motiverar de personer du vill anställa. Du behöver dessutom veta hur du ska lyfta de kvaliteterna i ditt varumärke. I Randstad Employer Brand Research får du kunskap om vad svenskarna anser vara viktigast i valet av arbetsgivare.

ladda ner rapporten

vår undersökning

har utförts i 17 år

30 länder deltar

160 000 respondenter

5 495 undersökta företag

trophy.jpg

de mest attraktiva arbetsgivarna.

Baserat på vår undersökning utser vi de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige och delar ut Randstad Award till det företag som rankas högst.

 

se 2018 års vinnare

workforce360

  • employer brand research 2018
    employer brand research 2018 ”En stor andel kandidater efterfrågar faktorer som en liten andel svenska företag erbjuder. Det betyder att det finns goda möjligheter för de företag som vågar tänka nytt”, menar Larissa Hällefors, account director på Kantar Sifo, som har arbetat med rapporten Randstad employer brand research.
  • viktigt med en social arbetsplats.
    viktigt med en social arbetsplats. En social arbetsplats med trivsam atmosfär är något som prioriteras högt bland kandidater. Det aktivitetsbaserade kontoret har därför blivit ett sätt för arbetsgivare att konkurrera om de främsta talangerna.
  • trivsam arbetsmiljö är viktigare än hög lön
    trivsam arbetsmiljö är viktigare än hög lön Bra arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter är viktigast när svenska arbetstagare ska välja arbetsgivare enligt en ny undersökning från Randstad och Kantar Sifo. Och det finns en klyfta mellan vad arbetstagare vill ha och vad de förknippar svenska företag med.