locka de bästa talangerna med ett starkt employer brand.

Dagens arbetsmarknad är tuffare än någonsin och ett starkt employer brand är avgörande för att lyckas attrahera och behålla de rätta talangerna.

bygg ett starkt employer brand

För att lyckas attrahera de rätta talangerna behöver du veta vad som driver och motiverar de personer du vill anställa. Du behöver dessutom veta hur du ska lyfta de kvaliteterna i ditt varumärke.

Vår årliga Randstad Employer Brand Research djupdyker i arbetstagares drivkrafter och preferenser för att få kunskap om vad svenskarna anser vara viktigast i valet av arbetsgivare.

ladda ner rapporten

mall-slider.jpg

varför är employer branding viktigt?

Företag med positiva arbetsgivarvarumärken får dubbelt så många ansökningar jämfört med negativa arbetsgivarvarumärken. 
50% av kandidaterna skulle inte jobba för ett företag med dåligt rykte även om det skulle innebära en högre lön.

varför är employer branding viktigt?

Företag med positiva arbetsgivarvarumärken får dubbelt så många ansökningar jämfört med negativa arbetsgivarvarumärken.
50% av kandidaterna skulle inte jobba för ett företag med dåligt rykte även om det skulle innebära en högre lön.

trophy.jpg

vilka är de mest attraktiva arbetsgivarna?

Baserat på vår undersökning utser vi de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige och delar ut Randstad Award till det företag som rankas högst. Utnämningen är grundad på ett representativt urval av respondenter i Sverige och deras preferenser.  

Se topp 20

vad attraherar talangerna?

Våra employer branding-undersökningar tar tempen på arbetstagares preferenser i 30 länder världen över. Ta del av  vår globala undersökning för att veta vad arbetstagare i olika länder motiveras av. Eller djupdyk i vad svenska folket värdesätter hos en arbetsgivare, eller hur olika branscher står sig i dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad. 

företagscase.

Varje år intervjuar vi HR-chefer från bolag som har rankat högt i Randstad Employer Brand Research och sammanställer det i boken Standing Out. Ta del av deras insikter och råd för hur du bygger ett konkurrenskraftigt employer brand.

ladda ner standing out

workforce360

  • viktigt med en social arbetsplats. En social arbetsplats med trivsam atmosfär är något som prioriteras högt bland kandidater. Det aktivitetsbaserade kontoret har därför blivit ett sätt för arbetsgivare att konkurrera om de främsta talangerna. 2018-01-09
  • trivsam arbetsmiljö är viktigare än hög lön Bra arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter är viktigast när svenska arbetstagare ska välja arbetsgivare enligt en ny undersökning från Randstad och Kantar Sifo. Och det finns en klyfta mellan vad arbetstagare vill ha och vad de förknippar svenska företag med. 2017-05-09
  • så behåller du medarbetarna som vill göra karriär Karriärlystna medarbetare har en tendens att söka sig vidare bland arbetsgivarna. Men så behöver det inte vara, menar Marie Eriksson, VD på Dfind IT. – Ledarskapet har stor betydelse, säger hon. 2016-11-04