jobba på scania.

Scania ser medarbetarna som företagets enskilt viktigaste framgångsfaktor. Tillsammans skapar medarbetarna ett positivt klimat där Scania förväntar sig att du är professionell i din yrkesroll och vågar ifrågasätta. I en dynamisk och internationell miljö bidrar du med din kunskap och unika bakgrund till den mångfald som är en del av Scanias framgång.

roller som vi tillsätter på Scania

montör

Som montör på Scania monterar du motorer, axlar, växellådor alternativt buss- eller lastbilschassier i en taktad monteringslina. Inom Scanias produktionsenheter monteras, provas och målas Scanias samtliga produkter i en ren och fin produktionsanläggning i framkant. Du ansvarar för kvalitet och förebyggande underhåll inom det egna arbetsområdet. En nyckel i Scanias framgång är att samtlig personal hjälps åt att förbättra arbetsmetoderna löpande.  

Det här jobbet passar dig som har ett intresse för teknik och produktion. Du gillar att arbeta under givna instruktioner i ett högt tempo. Du har gymnasial utbildning med slutbetyg. Teknisk utbildning eller erfarenhet av montering är meriterande men inget krav.

materialhanterare

Som materialhanterare på Scania är arbetsuppgiften fokuserad på att löpande förse monteringslinor och maskinparker med allt material och samtliga delar som verksamheten behöver. Arbetsuppgifterna innebär allt från att sortera och plocka material till truckkörning. Du kan även komma att hantera inkommande gods och färdiga produkter till och från leverans. Fördelningen av arbetsuppgifter varierar beroende på vilken position du innehar på Scania. Du ansvarar även för förebyggande underhåll på ditt arbetsområde och du förväntas aktivt delta i att löpande förbättra arbetsmetoderna.

Det här jobbet passar dig som har erfarenhet av lagerarbete och truckkörning, gärna inom fordonsindustrin. Du gillar att arbeta under givna instruktioner och i ett högt tempo. Du har gymnasial utbildning med slutbetyg. Körkort B samt Truckkort enligt TLP 10 är ett krav då materialförsörjningen på Scania sker med truck.

CNC-operatör

Som CNC-operatör på Scania arbetar du med tillverkning utav detaljer till motorer, axlar och växellådor. Arbetet på Scania består huvudsakligen av tillverkning i CNC-styrda maskiner med mycket hög teknisk standard. Vanliga styrsystem är Siemens samt Fanuc. Du ansvarar för kvalitet, ordning och reda samt förebyggande underhåll inom det egna arbetsområdet. En nyckel i Scanias framgång är att samtlig personal hjälps åt att förbättra arbetsmetoderna samt arbetssätt löpande inom ramen för Scania Produktions System. Bearbetningen är en verksamhet som drivs dygnet runt, därför arbetar man i olika skiftformer som 2-skift, 3-skift- 4-skift, 5-skift eller nattskift.

Det här jobbet passar dig som har gymnasieutbildning- alternativt eftergymnasial utbildning med inriktning mot skärande bearbetning /CNC-teknik eller motsvarande. Du har ett genuint tekniskt intresse och tidigare erfarenhet utav skärande bearbetning är meriterande.

gjuteriarbetare

Som gjuteriarbetare på Scania arbetar du med gjutning av cylinderhuvuden och motorblock till motorbearbetningen. Idag har gjuteriet ca. 160 medarbetare som gjuter ca. 14 000 ton årligen. Arbetet på gjuteriet består huvudsakligen av Kärntillverkning, Formning, Smältning och Renseri/Efterbehandling. 

lediga jobb på Scania