”Tänk igenom vad du vill göra – och våga prova!”

Tänk igenom vad du vill göra – och våga prova!.jpg

Per Sunnemark är business unit chef för Randstad Sverige och attraheras av att hjälpa både människor och företag att bli framgångsrika genom att matcha rätt person till rätt jobb.

– Därför kändes det helt rätt för mig att ta steget till Randstad vars hela idé ju är att sätta människor i arbete och bidra till att de kan utnyttja sin potential. Vi har ett fantastiskt nätverk, med 30 kontor runt om i landet, duktiga medarbetare och intressanta kunder. Så det finns verkligen en bra grund att bygga vidare på!

Per Sunnemark är född 1963 i Värmländska Filipstad och uppvuxen i Karlstad. Han har, som han själv uttrycker det, arbetat med människor, försäljning och marknadsföring hela sitt yrkesliv. Det började på Trädgårdscentrum utanför Karlstad där han som tonåring började sälja kalk och gödsel. Nästa steg blev julgransförsäljning och sen fortsatte karriären i tjänstesektorn som entreprenör och chef med arbete inom allt från IT till rekrytering och hälsa. I cv:t finns meriter som verksamhet inom interim management i eget konsultbolag, VD och koncernchef Feelgood, VD Paynova och VD för Jobline/Monster.

Vad tar du med dig för erfarenheter? 
– Att man kommer långt med en gemensam målbild och ett stort engagemang. Dessutom vill jag gärna förmedla vikten av att ha kul på jobbet. Bra balans både på jobbet och privat är ett måste för att lyckas, säger Per Sunnemark.

Han medger att det inte alltid är så lätt att få tid att hitta den där balansen, men genom att sköta sin träning får man mer energi att prestera på jobbet. Själv klarar han det genom löpturer på Lidingö i Stockholm, där han bor med hustru och tre barn, men även besök på gym, hockey och friluftsliv.

– Lägligt nog är idrott och träning mitt fritidsintresse, därför känns det aldrig som en uppoffring att ägna mig åt det. Tvärtom skapar det den balans i livet som jag eftersträvar.

Har du några råd till alla som söker jobb?
- Två saker är viktiga: Tänk igenom vad du vill göra. Och våga prova på ett jobb – om du söker jobb på ett bemanningsbolag finns alltid möjlighet att testa olika saker och att hitta något som du trivs med, avslutar Per Sunnemark.

Pers tips för dig som söker nytt jobb:

  1. Tänk igenom vad du vill göra
  2. Tänk igenom i vilken miljö och med vilka människor du trivs
  3. Ha koll på dina styrkor
  4. Var dig själv
  5. Var ärlig och gör det du säger att du skall göra