arkiv.

sökningen inom kategorin hitta jobb visar artiklar 51-60 av totalt 70 artiklar

Sortera på:

anställningsintervju - så förbereder du dig

Benen blir till gelé och hjärtat är på väg upp i halsen. Att gå på arbetsintervju kan vara nervöst oavsett om det är första jobbet eller om du har hunnit arbeta ett tag. Här är expertens tips för hur du ger dig själv rätt förutsättningar för att göra succé.

hela artikeln

vilka anställningsformer finns?

Vad innebär egentligen en provanställning? Och vilka rättigheter har jag som visstidsanställd? Här är översikten som hjälper dig att reda ut begreppen och pekar ut vilka anställningsformer du behöver ha koll på.

hela artikeln

så följer du upp intervjun snyggt

Ringa eller inte ringa? Hur ska man nå fram till rekryteraren? Och hur tacklar man ett nej? Att reka läget efter anställningsintervjun kan vara lite knepigt. Men bara lugn, rekryteringsexperten Thomas Bylund ger dig svaren.

hela artikeln

hur får jag mitt CV att sticka ut?

Ett kort och välstrukturerat CV går alltid hem – men det finns mer du kan göra. Här är tipsen som särskiljer dig från mängden och får dig att ta dig rätt in i rekryterarens hjärta. Expertens råd? Tänk ”kontaktannons.”

hela artikeln

välj rätt referenser när du söker jobb

Vem kan jag använda som referens? Förväntas jag lämna referenser från min nuvarande arbetsplats? Och vad gör jag om jag söker mitt första jobb? Referenser kan vara klurigt, såväl för gröngölingen som för den rutinerade. Här är tipsen som guidar dig rätt.

hela artikeln

vad tänker rekryteraren om min Linkedin-profil?

LinkedIn har seglat upp som en viktig kanal i jobbjakten. Randstads rekryteringskonsult Torgny Balkefors ger en inblick i rekryterarens tankeprocess och verktygen som optimerar ditt varumärke i digitala kanaler. Och förklarar varför du inte ska be mamma om en endorsement.

hela artikeln

hur ska jag tolka jobbannonsen?

”Flexibel och driven”, ”gillar att ha många bollar i luften”, ”stor vikt vid personliga egenskaper”. Vad betyder det egentligen? Vi hjälper dig att tolka vad som ligger bakom orden i annonsen.

hela artikeln

är det viktigt att ha ett CV?

Traditionellt CV eller sociala medier och nätverkande? Hur söker man egentligen jobb smartast i dag? Kajsa Angerdal Skoglund, senior rekryteringskonsult hos Randstad, ger sin syn på saken.

hela artikeln

Så förbättrar du ditt CV

Söker du jobb? Tänk på att ditt CV är ett av de viktigaste verktygen i jobbjakten. Det ska vara kort och koncist, max två sidor långt och beskriva vem du är och vad du har gjort. Det tipset kommer från Sohaila El Gouch, affärsområdeschef Region Stockholm på Randstad.

hela artikeln