arkiv.

sökningen inom kategorin hitta jobb visar artiklar 21-30 av totalt 70 artiklar

Sortera på:

maxa din jobbprofil i sociala medier.

Det blir allt vanligare att rekryterare själva söker upp kandidaterna, istället för att annonsera. Detta sker via kontakter och CV-databaser, men också med hjälp av sociala medier som Linkedin och Facebook. Därför har du mycket att vinna på att hålla din digitala profil i toppskick.

hela artikeln

guide till det perfekta personliga brevet

Hur skriver man det perfekta personliga brevet? Det är en av de vanligaste frågorna jag som rekryterare får från kandidater. Att skriva ett personligt brev är ingen exakt vetenskap, utan både kan och ska anpassas efter såväl bransch som tjänst. Men det finns såklart några generella regler att utgå…

hela artikeln

7 vanliga misstag på LinkedIn.

En väl utformad LinkedIn-profil blir bara viktigare och viktigare när du söker jobb. Här är de sju vanligaste misstagen som du bör undvika för att öka intresset för din profil.

hela artikeln

så gör du som arbetssökande en bra anställningsintervju

Som rekryterare är det vanligt att jag får frågor från personer som ska på intervju eller går i jobb-bytartankar kring hur man kan öka sina chanser att ta sig hela vägen till en anställning. Först och främst är det viktigt att stå ut i urvalet genom ett träffsäkert CV. Men när det väl är dags för…

hela artikeln

10 enkla steg till ett bra CV

Hur svårt kan det vara att sätta ihop ett starkt CV? Mycket svårare än du tror när du söker ditt drömjobb! Som rekryterare får jag läsa många CV:n, och de ser alla olika ut. Så vad är då ett bra CV? Lika många rekryterare som du frågar, lika många olika svar kommer du troligen att få.

hela artikeln

att tänka på när du ska söka traineetjänst

Under hösten är det många företag som börjar söka studenter till sina traineeprogram, men kraven är tuffa och konkurrensen är hård. Samtidigt kan en traineetjänst vara en unik möjlighet till en snabb karriärutveckling inom ett företag och ett bra alternativ om du inte riktigt vet vad du vill jobba…

hela artikeln

anställningsintervju - så lyckas du

När du blir kallad på anställningsintervju har du kommit igenom den första gallringen, och ett steg närmare målet. Men det är fortfarande ett antal kandidater kvar. Genom att förbereda dig noggrant ger du dig själv de bästa chanserna att nå hela vägen.

hela artikeln

personligt brev - tips och exempel

Målet med ett personligt brev är att nå fram till arbetsgivaren eller rekryteraren och sticka ut i bruset bland alla andra kandidater. Med det personliga brevet får du chansen att visa varför du vill ha jobbet och att du är den bäst lämpade kandidaten för det.

hela artikeln

uppföljning efter ansökan eller intervjun.

Efter att du har skickat in en jobbansökan eller varit på anställningsintervju börjar väntan. Helst vill du så klart få ett svar direkt, men rekryterare har ofta fullt upp och det kan dra ut på tiden. När är det egentligen rätt att höra av sig?

hela artikeln