interim management tillfällig ledare.

Behöver du en tillfällig ledare? Vi kan hjälpa dig med Interim Management. Det innebär att man på konsultbasis tar in en erfaren chef för att täcka det behov som uppstått i organisationen.

om interim management.

För dig som behöver en tillfällig ledare i tider av förändring, för ett specifikt projekt, en föräldraledighet eller annan frånvaro av ledare kan vi erbjuda Interim Management. Interim Management handlar just om att lösa tillfälliga behov med erfarna konsulter. 

vårt erbjudande.

Randstad har ett stort nätverk av nischade profiler. Våra interimchefer är kompetenta och erfarna konsulter som har valt Interim Management som en egen karriärväg. De gillar utmaningen, variationen och flexibiliteten det innebär att vara konsult och behöver ingen lång inkörningsperiod. På så vis kan vi, på kort varsel, hjälpa er att under en flexibel tidslängd hitta rätt chef med erfarenhet från den situation ni befinner er i.

kontakta oss

nationellt och internationellt.

Som ett av världens största HR-serviceföretag har Randstad ett omfattande nätverk, både nationellt och internationellt, som vi använder för att hitta den bästa kompetensen. Vare sig du söker personal på nationell eller internationell nivå kan vi hjälpa dig.

kontakta oss.

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig med interim management. Ring oss på 020 170 70 70 eller fyll i en offertförfrågan så kontaktar vi dig.

till förfrågan

om randstad.

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster. Vi hjälper er hitta rätt personal.

artiklar om ledarskap.

  • så leder du ett team med unga medarbetare.
    så leder du ett team med unga medarbetare. För att vi ska kunna ta oss framåt och säkra kompetensförsörjningen på våra arbetsplatser behöver vi få våra generationer att samarbeta. Det kräver att vi är öppna för nya idéer och tillvägagångssätt, menar Camilla Frisk på Randstad.
  • 6 tips kring personalplanering för högsta möjliga kvalitet till lägsta möjliga kostnad.
    6 tips kring personalplanering för högsta möjliga kvalitet till lägsta möjliga kostnad. Jag har jobbat med stora företag och personalfrågor i över 10 år. Jag har gjort flera misstag och även skapat några riktigt bra samarbeten. För större producerande företag är den stora utmaningen att kombinera rätt antal personer med rätt kompetens till en låg kostnad. I det här blogginlägget vill jag dela med mig av mina tips för effektiv personalplanering.
  • om privatlivet påverkar arbetet.
    om privatlivet påverkar arbetet. När en medarbetare går igenom en privat kris ställs ledarskapet på prov. Men med öppenhet och förtroende kan man krishantera såväl för stunden som för framtiden, säger Cecilia Mannheimer.